Foto: Saeimas administrācija

Vairāku partiju pārstāvji šodien tikušies un faktiski panākuši vienošanos par Saeimas komisiju vadību.

Jau iepriekš partijas bija pieteikušas savas vēlmes attiecībā uz komisiju vadību, tomēr diskusijas turpinājās. Lielākoties gan komisiju vadība nemainījās salīdzinājumā ar to, kas iezīmējās jau iepriekšējās sarunās.

Arī pēc šodien notikušās tikšanās politiķi oficiāli nekomentē iznākumu, tomēr kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, "Attīstībai/Par!" (AP) pārziņā varētu būt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, ko vadīs Mārtiņš Bondars, Sociālo un darba lietu komisija, kuru vadīs Andris Skride, kā arī Eiropas lietu komisija, kuras priekšsēdētāja būs Vita Anda Tērauda.

Jaunās konservatīvās partijas atbildībā būs Juridiskā komisija, kuru vadīs Jānis Bordāns, kā arī Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, kuras priekšsēdētājs varētu būt Juris Jurašs.

"KPV LV" pārziņā būs Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, Pieprasījumu komisija, kā arī Publisko izdevumu un revīzijas komisija, ko vadīs attiecīgi Artuss Kaimiņš, Linda Liepiņa un Kaspars Ģirģens.

Zaļo un zemnieku savienība pārraudzīs Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju, ko vadīs Jānis Dūklavs (ZZS), kā arī Nacionālās drošības komisiju, kuras priekšsēdētājs būtu Māris Kučinskis (ZZS).

"Jaunās Vienotības" pārziņā paredzēta Izglītības, kultūras un zinātnes komisija ar Arvilu Ašeradenu priekšgalā un Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija, ko vadīs Andrejs Judins.

Iecerēts, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK būs atbildīga par Ārlietu komisijas vadību, ko varētu uzticēt Rihardam Kolam (VL-TB/LNNK), kā arī Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju, ko vadītu Janīna Kursīte-Pakule.

Tikmēr "Saskaņas" pārraudzībā būtu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, kā arī Ilgtspējīgas attīstības komisija, ko vadīs attiecīgi Sergejs Dolgopolovs un Vjačeslavs Dombrovskis.

Par šiem jautājumiem deputātiem vēl būs jābalso, līdz ar to komisiju sadalījumā iespējamas arī izmaiņas.

Kā ziņots, otrdien, 20.novembrī, plkst.10 sasaukta parlamenta ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par Saeimā ievēlēto partiju frakciju izvirzīto deputātu apstiprināšanu likumdevēja komisijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!