Foto: DELFI
Kā galvenās prioritātes, plānojot jebkuras pašvaldības budžetu, vairāku partiju pārstāvji min izglītību, sociālo jomu, ģimenes ar bērniem un infrastruktūru.

Politiskā apvienība "Saskaņas centrs" (SC) kā prioritātes, plānojot budžetu, nosauc sociālo jomu, izglītību, mājokļus un komunālo saimniecību, infrastruktūras uzturēšanu un attīstību, kā arī kultūru. Prioritāšu secību katrai pašvaldībai ir jānosaka pašai, ņemot vērā vietējo situāciju, uzsver SC.

Savukārt Latvijas Zaļā partija pauž viedokli, ka "tikai sabalansēti sastādīts budžets nodrošina visu pašvaldības iedzīvotāju pamatvajadzību apmierināšanu un piepildīšanu". Līdz ar to jebkuras pašvaldības budžetā esot viena prioritāte - sabalansētība visos jautājumos. Nevienā nozarē nevar plānot "pēc pārpalikuma principa", jo tad neiznāks, tieši tāpat nevienai nozarei nevar plānot līdzekļus "cik pieprasa", jo tad citiem nepaliks, skaidro partijas pārstāvji.

Tikmēr nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK iestājas par straujāku finansējuma pieaugumu ģimenēm ar bērniem, attiecīgi pilnveidojot sociālo pabalstu sistēmu, nodrošinot bērnudārzu pieejamību un iestājoties par mazo skolu saglabāšanu.

"Vienotība" kā pirmo prioritāti, plānojot pašvaldību budžetu, nosauc izglītību, lai nodrošinātu pirmsskolu pieejamību, kā arī skolas labā materiāltehniskā līmenī. Tad seko ieguldījumi infrastruktūrā, sociālajā aizsardzībā, paredzot darbību, kas vērsta uz sociāli mazaizsargāto personu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū, tāpat prioritāte ir komunālo pakalpojumu sniegšana siltumenerģijas ražošanā, piegādē un ūdensapgādē, kā arī aktīva dzīvesveida nodrošināšana.

Arī Reformu partijas galvenā nosauktā prioritāte ir izglītība, tāpat prioritārā ir arī ekonomikas attīstība, atbalsts uzņēmējiem, investīciju piesaiste, atbalsts ģimenēm un bērniem, sociālais atbalsts, infrastruktūras izbūve un uzturēšana, kā arī kultūra un pilsētvide.

Latvijas Zemnieku savienības galvenās prioritātes ir ģimenes ar bērniem un sirmgalvji, pašvaldību ceļi, ielas, iekšpagalmi, tilti un to sakārtošana, izglītība un veselības aprūpe. Tāpat viena no prioritātēm ir arī komunālo pakalpojumu kvalitātes uzlabošana un izmaksu samazināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!