Foto: LETA
Saeimas kuluāros saistībā ar iespējamo jauno valdību piemin finansista Valda Sikšņa vārdu, liecina aģentūras BNS rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Pēc Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas ("Vienotība") neuzticības izteikšanas partijas biedram satiksmes ministram Anrijam Matīsam politiskajos kuluāros šobrīd aktualizējušās sarunas par esošās valdības stabilitāti un tās iespējamo krišanu.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa žurnālistiem pēc Saeimas frakcijas sēdes, kurā Straujuma skaidroja iemeslus Matīsa demisijas pieprasīšanai, apgalvoja, ka premjere bijusi gatava atkāpties no amata, tomēr vairāki "Vienotības" deputāti aģentūrai BNS atklāja, ka tā nav bijis un no Straujumas šādi apgalvojumi neesot izskanējuši.

Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka politiķi sākuši runas par iespējamo nākamo valdību, kuras vadība atkal varētu tikt uzticēta "Vienotībai". Kaut arī koalīcijā esošie politiskie spēki lielākoties ir apmierināti ar savu ministru darbu, tomēr tiek pieļauts, ka nākamajā valdībā varētu parādīties partiju vēlmes mainīt šobrīd pārraudzībā esošās ministrijas.

Visticamāk, ka jauns Ministru kabinets varētu tikt veidots pēc 2016.gada budžeta apstiprināšanas Saeimā, tomēr reizē tiek pieļauts, ka tas varētu notikt arī tuvāko nedēļu laikā.

Politiskajos kuluāros izskanējis Sikšņa vārds, kura vārdu min gan kā iespējamo premjeru, gan arī satiksmes ministru. Siksnis, kurš ir finanšu konsultāciju un investīciju uzņēmuma "Callidus Capital" vadošais partneris un dibinātājs, sacīja, ka šādas baumas nekomentēs.

Tāpat joprojām tiek runāts par to, ka Āboltiņa jaunajā valdībā varētu ieņemt aizsardzības ministra amatu, kuru varētu atbalstīt abi koalīcijas partneri.

Jau ziņots, ka Straujuma ir parakstījusi Matīsa demisijas pieprasījumu, un no 7.novembra viņu aizstās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Iemesls demisijas pieprasīšanai ir ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām valsts nacionālās aviokompānijas "airBaltic" attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums par aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas.

Savukārt Matīss trešdien preses konferencē paziņoja, ka pats negrasās demisionēt un gaidīs Straujumas rīkojumu. Viņš nākamnedēļ plāno atgriezties Saeimā un strādās kā parlamenta deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!