Foto: F64

Latvijas Zaļā partija, Liepājas partija, Latvijas Reģionu Apvienība 10. maijā rīkos preses konferenci, lai informētu par jaunas politiskās platformas pieteikumu pirms rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, teikts paziņojumā medijiem.

Izziņotās preses konferences dalībnieki būs Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, Latvijas Reģionu Apvienības valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, Liepājas partijas priekšsēdētājs Uldis Sesks, arhitekts, uzņēmējs Uldis Pīlēns.

Plašāka informācija par politiķu plāniem pagaidām netiek sniegta. Šis varētu būt līdz šim skaļākais apvienošanās pieteikums pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Tikmēr Zaļo un zemnieku savienības līdzpriekšsēdētājs Armands Krauze citā paziņojumā medijiem norāda, ka šīs nedēļas sākumā pie Latvijas Zemnieku savienības (LZS) vadības vērsies Tavars ar oficiālu aicinājumu pēc 14.Saeimas vēlēšanām Zaļo un Zemnieku savienībai neslēgt sadarbības vienošanos uz nākamajiem četriem gadiem ar partiju Latvijai un Ventspilij (LunV).

"Partija Latvijai un Ventspilij piedāvājumu slēgt sadarbības vienošanos ar ZZS uz nākamajiem četriem gadiem nav izteikusi, līdz ar to šāds jautājums par sadarbību līdz 14. Saeimas vēlēšanām nav ZZS darba kārtībā. Vēršam uzmanību, ka vienošanos par sadarbību var parakstīt tikai tad, ja tam piekrīt ZZS veidojošās partijas gan Latvijas Zemnieku savienība, gan Latvijas Zaļā partija kā tas bija 2018. gada 22. oktobrī," uzsver Krauze.

Viņš arī stāsta, ka pēdējā laikā ir notikušas vairākas ZZS veidojošo partiju un sadarbības partiju līderu sanāksmes gan Kuldīgā, gan Jaunmoku pilī un citur, kur Tavars uz tikšanos un sadarbību personīgi aicināja Latvijas Zemnieku savienības, Latvijai un Ventspilij un Liepājas partijas pārstāvjus. "Šajās tikšanās viennozīmīgi visas četras partijas pauda stingru apņēmību sadarboties priekšvēlēšanu un pēcvēlēšanu laikā. Šajās sanāksmēs tika apspriesti vairāki premjera amata kandidāti – Viktors Valainis, Didzis Šmits un Raimonds Bergmanis, kuru kā premjera kandidātu ieteica partija LunV," stāsta Krauze.

Pēc viņa teiktā, arī pēc Zaļās partijas aiziešanas ZZS veidojošās partijās kopā darbosies vairāk kā 2000 biedru, kas jau šobrīd aktīvi strādā pie Saeimas vēlēšanu programmas un sarakstu veidošanas.

Jau ziņots, ka 2022. gada 1. oktobrī Latvijā notiks kārtējās – 14.Saeimas – vēlēšanas, kurās uz nākamajiem četriem gadiem būs jāievēl 100 parlamenta deputāti.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana Saeimas vēlēšanās notiks no 13. jūlija līdz 2. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!