Foto: Saeimas administrācija

Šodienas starptautiskie izaicinājumi mums visiem izvirza būtiskus uzdevumus, tādēļ īpaši jāatceras - ikvienam politiķim un diplomātam ikdienas darbā jābūt Latvijas valstiskumam advokātam, trešdien tiekoties ar Latvijas diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem un Ārlietu ministrijā strādājošajiem vēstniekiem teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, informēja parlamenta Preses dienestā.

Kā primāro Latvijas darba kārtības jautājumu Saeimas priekšsēdētāja minēja drošības stiprināšanu un pauda gandarījumu par Saeimā konceptuāli atbalstīto aizsardzības budžeta palielināšanu. Tas ļaus mums daudz pārliecinošāk iestāties par NATO lēmumu izpildi attiecībā uz Baltijas valstu drošību, teica Mūrniece un aicināja vēstniekus pielikt visas pūles sabiedroto spēku klātbūtnes nodrošināšanai mūsu reģionā.

Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra - izdevumi mūsu aizsardzībai ievērojami aug, bet budžets jānopelna mums pašiem. Mūrniece aicināja diplomātus vēl aktīvāk strādāt ārējo ekonomisko sakaru veicināšanā. Ļoti svarīga ir ārvalstu investīciju piesaiste mūsu valstij, un arī šajā ziņā mums netrūkst pašu mājās darāmā - labvēlīgas biznesa vides radīšana un korupcijas apkarošana, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Kā svarīgu mājasdarbu ekonomikas jomā Mūrniece nosauca dabasgāzes tirgus atvēršanu, lai panāktu vienota dabasgāzes tirgus pilnvērtīgu darbību Baltijas valstīs un beigtos Krievijas diktāts Latvijas energoresursu tirgū. Tāpat Mūrniec Saeimas deputātu vārdā pateicās vēstniekiem par līdzšinējo labo sadarbību.

Tikšanās organizēta ikgadējās Latvijas vēstnieku sanāksmes ietvaros. Uz to bija aicināti arī Saeimas Prezidija locekļi, Saeimas Ārlietu komisijas deputāti un Eiropas lietu komisijas vadītāja, kā arī Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar citu valstu parlamentiem vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!