Foto: LETA
Politisko partiju reģistrā šomēnes iegrāmatotas izmaiņas biedrības "Dzimtā valoda" līdera Vladimira Lindermana dibinātajā partijā "13.janvāra kustība", kuras nosaukums turpmāk būs "Par Dzimto Valodu!", aģentūrai BNS apstiprināja partijas valdes loceklis jurists Illarions Girss.

Kā partijas darbības mērķis norādīts "pakļaut Latvijas valsts politiku valsts iedzīvotāju vispārcilvēciskajām interesēm demokrātiskā un sociāli taisnīgā valstī ar cilvēktiesību ievērošanas un nodrošināšanas visaugstāko pakāpi".

Partija jau iepriekš uzsvērusi, ka tā piedalīsies Saeimas un pašvaldību vēlēšanās, lai gan divi tās līderi – Lindermans un Jevgēnijs Osipovs – nav ieguvuši Latvijas pilsonību.

Jau ziņots, ka maija beigās lielā slepenībā notika "13.janvāra kustības" biedru sapulce, kurā nolemts mainīt partijas nosaukumu, apstiprināti jauni statūti, ievēlēta valde, kā arī lemts par piedalīšanos nākamgad gaidāmajās pašvaldību un tuvākajās Saeimas vēlēšanās.

Partijas valdes loceklis jurists Illarions Girss iepriekš uzsvēra, ka faktiski notikusi partijas "13.janvāra kustība" atjaunināšana, kas ir juridiski vieglāk un ekonomiski izdevīgāk nekā dibināt jaunu politisko spēku. Partijai "Par Dzimto Valodu!" pievienojušies daļa Osipova partijas biedru, kā arī tās līderis Jevgēnijs Osipovs, kurš no paša veidotās partijas izstājies, norādīja Girss.

Osipova partija gan netikšot likvidēta.

Partijas "Par Dzimto Valodu!" priekšsēdētājs ir Lindermans, tās valdē darbosies arī Osipovs un Girss.

Pēc Girsa teiktā, "Par Dzimto Valodu!" pievienojušies ne tikai Osipova partijas pārstāvji, bet arī daudzi citi – kopumā partijai esot vairāk nekā 200 biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!