Foto: LETA
Politisku apsvērumu dēļ darbu Veselības ministrijā (VM) pametusi ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule.

Kā aģentūrai LETA skaidroja veselības ministres preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna, parlamentārā sekretāra amats ir politisks. Kad Cipule sāka tajā darbu, viņa pārstāvēja nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), bet patlaban viņa ir biedrības "Demokrātiskie patrioti" biedre.

Jautāta, vai tas nozīmē, ka VM ir lūgusi Cipuli pamest darbu, Bukova-Žideļūna teica, kā nē. Viss noticis saskaņā ar koalīcijas līgumu, viņa savas pilnvaras zaudēja līdz ar Valda Dombrovska (V) valdības darba beigām, teica ministrijas pārstāve.

Par jauno parlamentāro sekretāru veselības ministre Ingrīda Circene (V) iecēlusi neiroķirurgu Renāru Putniņu.

Putniņš 2002.gadā absolvējis Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāti, iegūstot ārsta grādu, un 2008.gadā ieguvis speciālista kvalifikāciju neiroķirurģijā. 2012.gadā viņš sācis studijas Rīgas Stradiņa universitātes Doktorantūras nodaļā.

Kopš 2002.gada viņš strādājis Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Neiroķirurģijas klīnikā un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Operatīvajā medicīnas dienestā kā neiroķirurgs.

Jau ziņots, ka pērn 1.novembrī nacionālo apvienību veidojošā partija "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) nolēma izslēgt no partijas tieslietu ministru Jāni Bordānu un atsaukt viņu no ministra amata, skaidrojot, ka viņa atrašanās biedrībā "Demokrātiskie patrioti", kas paziņojusi par jaunas partijas veidošanu, nav savietojama ar atrašanos TB/LNNK.

VL-TB/LNNK arī paziņoja, ka VM parlamentārā sekretāre Cipule, kura pilda biedrības "Demokrātiskie patrioti" valdes priekšsēdētājas pienākumus, vairs nav uzskatāma par apvienības pārstāvi. VL-TB/LNNK virzīja Cipuli VM parlamentārā sekretāra amatam.

Cipule aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra, ka nekad nav bijusi VL-TB/LNNK un arī kādas citas partijas biedre. Viņa sacīja, ka VM parlamentārās sekretāres amatā apstiprināta ar veselības ministres un Ministru prezidenta rīkojumu un tikai tad, ja kādu iemeslu dēļ šīs amatpersonas prasītu viņas aiziešanu no amata, viņa to darītu.

Arī VL-TB/LNNK preses sekretāre Laila Ozoliņa aģentūrai LETA sacīja, ka tas ir Cipules lēmums, vai turpināt veikt VM parlamentārās sekretāres pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!