BNS aptaujātie politologi atturīgi izsakās par Andra Bērziņa vadītās valdības pirmo divu mēnešu darbu. Politologs Artis Pabriks uzskata, ka, neraugoties uz vairākiem populistiskiem šīs valdības lēmumiem, tā tomēr "turpina Andra Šķēles valdības iesākto līniju".
"Pagaidām ļoti grūti spriest par šīs valdības paveikto, jo valdībai jau vajag divus līdz trīs mēnešus, lai iestrādātos," sacīja Pabriks.

Tomēr, pēc viņa vārdiem, jau tagad redzams, ka Bērziņš "ir mazliet neizlēmīgāks par Šķēli". Pabriks gan to skaidro ar visas Tautas partijas politiku.

"Tautas partijai bija svarīgi parādīt, ka tā radikāli rīkojas, taču ne vienmēr radikāli soļi nodrošina efektivitāti - rīkojoties radikāli un ātri var neiznākt laika apdomāties," sacīja viņš, piebilstot, ka Bērziņš tomēr turpina iepriekšējo premjeru - viņa partijas biedru "premjerēšanas līniju", kas tomēr balstīta uz nogaidošu rīcību jebkuras problēmas risināšanā.

Arī Latvijas Universitātes politikas zinātnes katedras pasniedzējs Valdis Bergs uzskata, ka pagaidām ir pāragri vērtēt Bērziņa valdības paveikto, jo divi mēneši ir pārāk īss laiks, lai tā spētu sevi parādīt.

Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga uzskata, ka tikai divus mēnešus pēc jaunās valdības izveidošanas ir pāragri runāt par tās stabilitāti. Pēc prezidentes domām, cilvēkiem ir pietiekami ilgi jānostrādā vienā darba vietā, lai no viņiem varētu prasīt atbildību. Taču, ja "pirmā dienā" sāk rēķināt, kurā brīdī ministri atkāpsies, šāda diskusija prezidentei liekas nekonstruktīva.

Premjera Andra Bērziņa valdība tika apstiprināta maija sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!