Valdošās koalīcijas politiķu Aināra Šlesera (LPP) un Kārļa Šadurska (JL) publiskie strīdi vēl nenozīmē, ka koalīcija kritīs, uzskata politologi.
Pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes satiksmes ministrs Šlesers un Saeimas deputāts Šadurskis žurnālistu klātbūtnē ieslīga savstarpējos apvainojumos.

Politoloģe Daina Bāra atzina, ka domstarpības starp politiķiem ir tradicionāla lieta, kas uzreiz nenozīmē, ka jūk koalīcija. "Problēmas ir jārisina un jāstrādā tālāk," sacīja eksperte.

Viņasprāt, Latvijas politiķiem jautājumu risināšanā vienprātību panākt ir grūti, jo viņi nav raduši panākt konsensu, kas būtu galvenais jebkurā situācijā. "Viņiem ir grūti to atzīt, jo tad vienam no viņiem būtu jāpiekāpjas," uzskata Bāra, "domstarpības būtu jārisina savstarpējās tikšanās reizēs, nevis jāiznes nesaskaņas publiskajā telpā."

Savukārt politologs Valts Kalniņš uzskata, ka publiskam konfliktam ir nopietnāki iemesli, taču arī viņš nepieļauj iespēju, ka tādēļ šobrīd varētu izjukt koalīcija. "Drīzāk šāda situācija liecina par nespēju ievērot pieklājības normas," teica Kalniņš.

"Nevienam no viņiem nav izdevīgi, ja koalīcija tiktu sašķelta pirms vēlēšanām," uzskata politologs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!