Foto: F64
Demisionējušā veselības ministra Gunta Belēviča izstāšanās no Latvijas Zaļās partijas (LZP) bija abpusēji izdevīgs ķirurģisks pasākums, sacīja politologs Ojārs Skudra.

"Tas ir konsekventi un loģiski, jo viņa palikšana partijā nākamajā aptaujā var sāpīgi atsaukties uz reitingiem. Belēvičs atgriezīsies biznesa vidē un nedomāju, ka viņam politiskā karjera ir tik svarīga. Jo profesionāli politiķi tik rupjas un muļķīgas kļūdas nemēdz pieļaut," izteicās Skudra.

Politologs izteica pieņēmumu, ka tas, ko Belēvičs šodien paziņoja, jau iepriekš bija pateikts sarunā ar [Ministru prezidentu Māri] Kučinski un [ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Augustu] Brigmani, un viņi vienkārši galanti ļāva Belēvičam pašam to izdarīt," teica politologs.

Skudra arī norādīja, ka, runājot par ZZS interesēm valdībā, viss ir izdarīts operatīvi, ātri un pareizi. "Tagad atliek vien gaidīt, kad tiks izvirzīta nākamā veselības ministra amata kandidatūra. Nedomāju, ka bijušajam ministram jautāja, kurš varētu posteni ieņemt, bet pieņemu, ka pēc sarunas ar Kučinski un Brigmani bija skaidrs, ka rezervists ir gatavs," izteicās Skudra.

"Pilnīgi noteikti ideālā variantā no ZZS interešu viedokļa tam jābūt cilvēkam, kas medicīnas darbinieku aprindās bauda labu reputāciju. Domāju, ka tur potenciālo kandidātu viņiem netrūkst," noradīja politologs.

Komentējot Belēviča demisiju, politologs sacīja, ka runa šajā gadījumā ir nevis par krimināli sodāmiem pārkāpumiem, bet gan par ētiskas dabas pārkāpumiem. Viņš arī izteica pieņēmumu, ka šāda rakstura pārkāpumi pēkšņi varētu atrasties arī vēl kādam ministram. "Iespējams, notiek tāda rakstura cīņas," sacīja politologs.

Ziņots, ka piektdien demisionējušais veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) izstājies no Latvijas Zaļās partijas (LZP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!