Foto: F64
Pirmdienas vakarā partiju apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvju sapulcē lēma par apvienības kopīgu dalību Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un atbalstīja zinātnieku Ivaru Ijabu kā vienu no saraksta līderiem, portāls "Delfi" uzzināja apvienībā.

Ijabs ir politologs, asociētais profesors Latvijas Universitātē (LU) un pētnieks LU Sociālo un politisko pētījumu institūtā. Studijas savulaik sācis J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Arvīda Klišāna mežraga klasē. Vēlāk studējis filozofiju Latvijā un Vācijā, ieguvis filozofijas bakalaura un maģistra grādus.

Jau šo studiju laikā pievērsis lielu uzmanību politikas pētniecībai, kuru izvēlējies par savu pētniecības sfēru doktorantūras studijās. Piedalījies dažādos pētnieciskajos projektos, kā arī zinātniskajās konferencēs Latvijas un starptautiskā līmenī.

Kā pasniedzējs strādājis ne tikai LU, kur saņēmis studentu izveidoto "Gada pasniedzēja" apbalvojumu, bet arī Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmijā un Valsts administrācijas skolā.

Bijis aktīvs dažādu organizāciju biedrs, to skaitā darbojies Latvijas Politologu biedrībā, Okupācijas muzeja biedrībā, Latvijas Republikas simtgades svētku radošajā padomē, Valsts Prezidenta Tiesiskās vides pilnveides komisijā un citās.

Viņš regulāri publicējas, kā arī bieži sniedz analītiskus komentārus par politiskajiem procesiem un sociālpolitiskiem notikumiem dažādiem medijiem. Zināms arī kā vairāku politikas teoriju grāmatu autors, arī redaktors un tulkotājs. Darbojies kā dažādu līmeņu politisko diskusiju moderators, vadījis arī politiskas ievirzes radio raidījumu. Līdz šim pats politikā nav iesaistījies, norāda apvienībā.

Otrdien, 15. janvārī, pulksten 11.30 "Birojnīcā" notiks preses konference, kurā Ijabs sniegs medijiem paziņojumu par iesaistīšanos politikā.

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" Eiropas vēlēšanu kampaņā piedalīsies sadarbībā ar Eiropas liberāļu un demokrātu apvienību (ALDE), kuras kampaņas sākuma konference notiks 9. februārī Berlīnē.

"Attīstībai/Par" Eiropas vēlēšanu programma tiks pabeigta līdz 2. martam, kad "Attīstībai/Par!" savā konferencē apstiprinās programmu un kandidātu pilno sarakstu dalībai Eiropas vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!