Foto: AFI
Ja partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) valde savā nostājā būs vienota, tad, visticamāk, PS kopsapulcē 16.aprīlī partijas vairākums nobalsos par jaunas partijas "Vienotība" izveidi, sacīja politologs Ivars Ījabs.

"Protams, PS ir pietiekami daudz biedru, kas šādu apvienotu partiju nevēlas, tomēr, ja PS valde vienoti atbalstīs lēmumu par jaunas partijas izveidi, tad domāju, ka PS kopsapulcē vairākums atbalstīs šādu lēmumu," sacīja Ījabs.

Viņš sacīja, ka gadījumā, ja PS biedri nobalso pret jaunas partijas izveidi, tad tas varētu vājināt "Vienotības" patlaban jau tā ne visai spožo stāvokli sabiedrības acīs.

"Neviena no "Vienotību" veidojošajām partijām nav Tautas partija, kurā viens cilvēks izlemj un pārējie nobalso, kā vajag. Ir pietiekami krāšņa viedokļu dažādība un apmaiņa, to jau redzējām "Sabiedrības citai politikai" (SCP) kopsapulcē 9.aprīlī, kur aptuveni trešdaļa biedru nobalsoja pret vienotas partijas izveidi," sacīja Ījabs.

Jau ziņots, ka lai "Pilsoniskās savienības'' (PS) kopsapulce nākamsestdien, 16.aprīlī, ''neizgāztu" lēmumu par piedalīšanos jaunas partijas ''Vienotība" dibināšanā, tās priekšvakarā 15.aprīlī sarīkots neformāls saliedējošs pasākums ''Vienotības'' frakcijas deputātiem un citiem apvienības biedriem, raksta portāla ''Pietiek.com''.

Pēc tam, kad 9.aprīlī par piedalīšanos jaunas partijas ''Vienotība" dibināšanā nobalsoja vairākums ''Sabiedrības citai politikai" (SCP) kopsapulces delegātu, izšķiroša "Vienotībai'' būs nākamā sestdiena, 16.aprīlis, kad par to lems PS, kurā pret apvienošanos ir visspēcīgākā opozīcija.

Paredzams, ka PS cilvēki tieši no kopīgās ballītes ar "Jaunā laika" (JL) un SCP kolēģiem dosies uz kopsapulci balsot par piedalīšanos jaunās partijas "Vienotība" izveidē. Pasākuma namatēvs, pēc "Pietiek.com" rīcībā esošās informācijas, būs "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāts, tukumnieks Aivars Volfs.

No 33 ''Vienotības" Saeimas frakcijas deputātiem vairākums – 16 pārstāv PS, JL pārstāv 12, bet 3 ir no SCP. Vēl frakcijā ir sociāldemokrāts Atis Lejiņš un Tukuma partijas pārstāvis Aivars Volfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!