Partijas "Jaunais laiks" (JL) dibinātāja, finanšu ministra Einara Repšes iespējamā aiziešana no JL, neatstās būtisku ietekmi uz partijas reitingiem, atzinis politologs, SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Jau ziņots, ka Repše vakar nepiedalījās partijas "Jaunais laiks" (JL) kopsapulcē. Pirms kopsapulces JL valde no partijas izslēdza agrāk par pelēko kardinālu dēvēto Danu Titavu. Kā norāda partijas valde, viņš izslēgts par rupjiem partijas disciplīnas pārkāpumiem. Repše nosodīja Titava izslēgšanu no partijas un paziņoja, ka nolēmis vairs nedarboties partijas valdē.

Kaktiņš uzskata, ka Repšes iespējamā aiziešana no JL, neatstās nekādu iespaidu un nav pamata domāt, ka notikušais ir kaut kas īpašs un uzmanības vērts.

"Vērtējot to, uz kā balstās JL popularitāte, sen ir pagājis tas laiks, kad Repše bija sinonīms visai partijai. Turklāt Repšes aiziešana no partijas, ir tikai iespējamība. Viena emocionāla frāze vēl ne par ko neliecina. Tomēr, ja arī Repše izlemtu aiziet, tas neatstātu nekādu nopietnu ietekmi uz vēlētāju uzticību šai partijai," pauž Kaktiņš.

Savukārt politologs Kārlis Daukšts Repšes iespējamo aiziešanu no JL, vērtē kā negatīvu signālu par partijā notiekošo.

"Ir skaidri redzams, ka partija ir sašķelta un trūkst vienotas stratēģijas. Šī skandāla rezultātā JL potenciālo vēlētāju skaits, neapšaubāmi, saruks, jo partijā ir krīze," vērtē Daukšts.

Politologs arī atzīst, ka partijas JL iekšējā šķelšanās ir trieciens gaidāmo vēlēšanu kontekstā, jo grauj vēlētāju uzticību politiķiem un rada iespaidu, ka partijas ir ambiciozu cilvēku kopas, kas neredz valstiskus uzdevumus, bet darbojas savās interesēs.

"Titavam vienmēr ir bijusi liela nozīme dažādu dziļāku procesu virzīšanā, kā arī viņam ir bijusi liela ietekme dažādās JL nodaļās reģionos," vērtē eksperts.

Kā ziņots, partijas "Jaunais laiks" (JL) dibinātājs, finanšu ministrs Einars Repše negrasās atkāpties no amata un pat nepieļauj tādu domu. Tomēr Repše ir nolēmis vairs nedarboties partijas valdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!