Foto: F64

Valmieras mēra Jāņa Baika uzrunāšana premjera amatam rada jautājumu, vai netiek meklēts valdības vadītājs īsam brīdim, sacīja politologs Jānis Ikstens.

Viņš atzina, ka šāda izvēle ir strauja un negaidīta, kā arī pretrunā ar līdzšinējo politisko uzstādījumu, ka premjeram jābūt "izgājušam cauri Saeimas vēlēšanu dzirnām".

Tāpat viņš pauda bažas, ka šāda izvēle rada bažas par "Vienotības" tā dēvētā rezervistu soliņa īsumu, vai arī nespēju vienoties par kādu no savas partijas biedriem. "Ja tā ir, tas ir nelāgi," piebilda Ikstens.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amata kandidatūrai uzrunājis Valmieras mēru Jāni Baiku.

Baiks pārstāv partiju "Valmierai un Vidzemei", kas ir "Vienotības" sadarbības partija.

Baiks sarunā ar aģentūru BNS apstiprināja, ka viņš piektdien ticies ar Vējoni. Tikšanās iniciators bija prezidents. Tāpat uzrunātais premjerministra amata kandidāts iespēju ieņemt valdības vadītāja krēslu pārrunājis ar "Vienotības" valdes priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, kura nav paudusi noraidošu attieksmi.

Valmieras mērs norādīja, ka starp viņa prioritātēm, ieņemot valdības vadītāja amatu, būtu uzņēmējdarbības stiprināšana. "Ja būs labi uzņēmējiem, tad būs labi pārējiem (..) Es no darba nebaidos," viņš teica.

Baiks informēja, ka "Vienotības" valdes sēdē pirmdien, 11. janvārī, tiks lemts par atbalstu viņa kandidatūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!