Foto: LETA

Reformu partijas (RP) nupat izvirzītās Rīgas saraksta līderes Ingas Antānes potenciālu var būtiski samazināt viņas salīdzinoši mazā atpazīstamība, bet viņai nekas cits neatliek, kā sacensties ar pārējo partiju izvirzītajiem Rīgas mēra amata kandidātiem, norādījis politologs Jānis Ikstens.

"Šajā gadījumā Reformu partijas kopējais tēls, atpazīstamība un atbalstītāju loks drīzāk atbalstīs Antānes kundzi, nekā Antānes kundze atbalstīs Reformu partiju," paskaidroja politologs.

Viņš sacīja, ka nacionālā tēma, protams, būs viens no motīviem priekšvēlēšanu debatēs, taču pieļāva, ka vajadzētu runāt arī par citām tēmām, jo nacionālais jautājums jau kļūst nedaudz apnicīgs.

Ikstens pieļāva, ka Rīgā būtu jārunā par ielu stāvokli, dotācijām pašvaldības pasažieru pārvadātājam "Rīgas satiksme", ielu apgaismojumu, iekšpagalmu asfaltēšanu un citiem saimnieciskiem jautājumiem. Noteikti var sagaidīt, ka pašreiz Rīgas domes opozīcijā esošās partijas uzsvērs Nila Ušakova vadītās domes nesaimnieciskumu, budžeta deficītu un arī citas lietas, kuras gan visu šo laiku nemaz nav slēptas, pastāstīja politologs.

Viņš atzina, ka līdz 1.jūnijā notiekošajām pašvaldību vēlēšanām vēl ir gana daudz laika, lai gan uzlabotu reitingus, gan tos grautu. Tomēr, lai jebkurā virzienā mainītu savas izredzes uz Rīgas domi, jārīkojas aktīvāk, nekā tas ir vērojams pašlaik.

Pašvaldību vēlēšanas gaidāmas 2013.gada 1.jūnijā. SC Rīgā startēs kopā ar "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un deputātu kandidātu saraksta pirmais numurs būs esošais mērs Nils Ušakovs, kuram ir augsts reitings, salīdzinot ar citām amatpersonām.

SC un GKR apvienības sīvākie konkurenti par vietām Rīgas domē ir apņēmušies būt "Vienotība" ar savu pirmo numuru Sarmīti Ēlerti, Nacionālā apvienība (NA) ar Baibu Broku par mēru un Reformu partija ar nupat izvēlēto Rīgas saraksta līderi Ingu Antāni.

Sākotnēji "Vienotība", RP un NA runāja par iespējamu kopīgu startu vēlēšanās Rīgā, lai varētu būt spēcīgs konkurents Ušakovam, tomēr vēlāk nespēja vienoties par sadarbības principiem.

Pēdējo divu nedēļu laikā gan "Vienotība", gan NA tomēr izplatījušas paziņojumus, kuros aicina vienoties par kopīgu sadarbību Rīgā. Antāne uzreiz pēc savas izvirzīšanas Rīgas mēra amata kandidātes statusā ar citiem spēkiem solījusi sadarboties vien kopīgu mērķu vadīta, kā tieši – neprecizēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!