Фото: F64

Lai panāktu atbalstu lēmumā par patvēruma meklētājiem, koalīcijas partija "Vienotība" nesmādē opozīcijā esošās partijas "Saskaņa" deputātu balsis, komentējot Saeimas Eiropas lietu komisijas piektdienas lēmumu, teica politologs Filips Rajevskis.

Viņš skaidroja, ka komisijas piektdienas lēmums - Latvija uzņems kopumā 776 patvēruma meklētājus - ņemot vērā balsojumu ceturtdienas valdības ārkārtas sēdē, ir likumsakarīgs un atspoguļo ceturtdienas diskusijas par patvēruma meklētāju uzņemšanu.

Vienlaikus tas, ka koalīcijā esošai partijai ir jāmeklē balsis pie opozīcijas partijām, jo koalīcijā nav pietiekama atbalsta, liek uzdot jautājumus par to, vai koalīcija pastāv. Vienlaikus Rajevskis uzskata, ka bēgļu jautājums nebūs iemesls, lai valdība kristu.

Tāpēc "Vienotība" izmanto visus instrumentus, lai panāktu lēmuma pieņemšanu, nesmādējot arī "Saskaņas" balsis, skaidroja Rajevskis.

Jau ziņots, ka Latvija uzņems kopumā 776 patvēruma meklētājus, šādu galīgo lēmumu piektdien pieņēma Saeimas Eiropas lietu komisija.

Par patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā balsoja astoņi deputāti - Edvards Smiltēns, Lolita Čigāne, Ojārs Ēriks Kalniņš un Atis Lejiņš no partijas "Vienotība", opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības pārstāve Nellija Kleinberga, kā arī partijas "Saskaņa" deputāti Sergejs Dolgopolovs, Igors Pimenovs un Ivans Klementjevs. Pret balsoja Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis Armands Krauze, Rihards Kols no Nacionālās apvienības un Jūlija Stepaņenko no "Saskaņas".

Līdz ar to Latvija uz Eiropas Savienības (ES) tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmi dosies ar pozīciju, ka mūsu valsts brīvprātīgi gatava uzņemt papildu 526 bēgļus. Iepriekš valdība atbalstījusi 250 bēgļu pārvietošanu uz Latviju.

Nākamnedēļ notiks ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksme, kurā plānots lemt par papildu 120 tūkstošu patvēruma meklētāju uzņemšanu ES. Valdības apstiprinātā Latvijas pozīcija paredz atbalstīt Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera plānu migrācijas krīzes risināšanai Eiropā, kopumā mūsu valstī uzņemot 776 patvēruma meklētājus.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !