Foto: LETA

Mēģinājums no partijas "Vienotība" rindām izslēgt divas deputātes nebūtu liels partijas "spices" prāta darbs, jo tas jau sāktu izskatīties pēc franču aristokrātijas, Napoleona gāšanas mēģinājuma un nemācīšanās no savām kļūdām, pauda Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns un politologs Juris Rozenvalds.

Viņš norādīja, ka šāda veida centieni iedibināt kārtību partijas rindās tikai veicinās "Vienotības" publiskā tēla pasliktināšanos. "Kad veidojās valdība, "Vienotība" prata savus iekšējos konfliktus pabīdīt malā, bet, kad valdība ir izveidota, nav īsti vietā šādā veidā tikt galā ar citādi domājošajiem partijas rindās," pauda Rozenvalds.

Viņš arī norādīja, ka lēmumu Ilzes Viņķeles un Lolitas Čigānes izslēgšanu no politiskā spēka lūgt vērtēt partijas Ētikas komisijai vienkārši esot mēģinājums novilcināt pašu lēmumu, kas partijai gan neko labu nesolot.

Taujāts par partijas ārkārtas kongresu, kas plānots 29.oktobrī, politologs norādīja, ka šajā gadījumā tas nekādā veidā nav dēvējams par ārkārtas kongresu.

"Cita lieta būtu, ja tas notiktu martā vai aprīlī," viņš sprieda. "Situācija savā ziņā ir mēģinājums novilcināt visu, kā arī nobīdīt tālāk kongresa rīkošanu, lai kaislības aprimst, lai mierīgāk risinātu problēmas un nesaņemtu tik daudz nepatīkamu jautājumu, cerot, ka ministri strādās pietiekami labi un partijas reitingi celsies," viņš rezumēja.

Jau vēstīts, ka pēc garām diskusijām partijas "Vienotība" valde šodien nolēma jautājumu par Viņķeles un Čigānes izslēgšanu no politiskā spēka lūgt vērtēt partijas Ētikas komisijai.

Iesniegumu ar aicinājumu izskatīt Viņķeles un Čigānes izslēgšanu no partijas iesniedza Liepājas, Neretas un Rēzeknes nodaļas, kā arī atsevišķi Rīgas nodaļas biedri, žurnālistiem pēc valdes sēdes pastāstīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Abas politiskā spēka biedres šodien nevēlējās plašāk komentēt situāciju.

Viņķele un Čigāne pārstāv tā dēvēto "Vienotības" Saeimas frakcijas sešinieku, kas valdības veidošanas laikā uzstāja uz nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK dalību koalīcijā, kā arī neatbalstīja partijas līderes Āboltiņas kandidatūru premjera amatam.

Arī citos jautājumos "sešinieks" mēdza neatbalstīt partijas vadības lēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!