Foto: LETA

Partijas "Saskaņa" reitingiem maijā nedaudz samazinoties, tās līderpozīcijām ir pietuvojusies Nacionālā apvienība (NA), kā arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), ziņo Latvijas Televīzija.

Ja vēlēšanas būtu norisinājušās maijā, par "Saskaņu" būtu gatavi balstot 10,3% vēlētāju, par Nacionālo apvienību - 8%, savukārt par ZZS - 7,7% balsotāju, liecina SKDS veiktā sabiedriskās domas aptauja.

Par premjera pārstāvēto politisko spēku "Jaunā Vienotība" savu balsi būtu gatavi atdot 6,6% vēlētāju, par apvienību "Attīstībai/Par" balsotu 4,9% pilsoņu, tai uz pēdām min Jaunā konservatīvā partija ar 4,7% atbalstu. Vistuvāk vadošajam sešiniekam ir "Progresīvie" (3,7%) un Latvijas Krievu savienība (3,6%). Saeimā pārstāvētās "KPV LV" reitings maijā nesasniedz vienu procentu - 0.8%.

Salīdzinājumā ar aprīli palielinājies to cilvēku skaits, kuri nezina, par ko balsotu, vai arī vispār nepiedalītos vēlēšanās, ja tās notiktu maijā. Tie ir attiecīgi 22,8 un 20,9 procenti, ziņo LTV.

SKDS aptauja par partiju popularitāti veikta, aptaujājot 1816 balsstiesīgos Latvijas iedzīvotājus gan viņu dzīvesvietās, gan internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!