Populārākie zemnieku saimniecību nosaukumi Latvijā ir "Bērziņi", "Liepas" un "Ozoliņi", liecina Uzņēmumu reģistra (UR) dati.
Saskaņā ar UR sniegto informāciju, šobrīd valstī ir reģistrētas 124 saimniecības "Bērziņi", 106 - "Liepas" un 102 "Ozoliņi".

Nedaudz atpaliek "Kalniņi" - šādu nosaukumu savām saimniecībām izvēlējušies 99 zemnieki, bet par "Druvām" nodēvētas 83 saimniecības.

Jau ziņots, ka nākamgad, sākoties zemnieku un zvejnieku saimniecību reformai, vairākām saimniecībām būs jāšķiras no sava nosaukuma, jo likums liedz reģistrēt uzņēmumus ar vienādiem nosaukumiem. Uzņēmuma reģistra pārstāve Līga Brice portālam "Delfi" skaidroja, ka zemnieku saimniecību pārreģistrēšana sāksies nākamgad un turpināsies līdz 2010.gada vidum. Savu oriģinālo nosaukumu varēs saglabāt tā saimniecība, kas pirmā iesniegs pārreģistrācijas dokumentus.

Brice arī norādīja, ka saimniecības ar identisku nosaukumu nevarēs iziet no situācijas, vienkārši pieliekot pie nosaukuma ciparus, jo tas arī tiek uzskatīts par identisku nosaukumu.

Šogad stājušies spēkā grozījumi UR likumā, saskaņā ar kuriem valsts notārs nedrīkst reģistrēt komercsabiedrību, ja tās nosaukums sakrīt ar citu vai ja starp pieteikto firmu un reģistros jau ierakstītu vai ierakstīšanai pieteiktu firmu vienīgā atšķirība ir atstarpes un pieturzīmes nosaukumā lietotajiem burtiem un cipariem vai lielo un mazo burtu lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!