Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Īrijas latvieši būs gatavi abonēt un maksāt par Latvijas Televīzijas (LTV) jauno kanālu, ja tas, piemēram, piedāvās KHL hokeja spēles, liecina portāla "baltic-ireland.ie" galvenās redaktores Laimas Ozolas teiktais.

Sabiedriskās televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots pavēstījis, ka divu trīs mēnešu laikā taps jauns televīzijas kanāls latviešiem ārzemēs, ko pārraidīs internetā. Tas darbosies uz abonentmaksu principa un tā saturu veidos sabiedriskā medija oriģinālraidījumi.

"Viennozīmīgi viss būs atkarīgs no tā, ko šis jaunais kanāls piedāvās. Būs KHL
spēles, cilvēki maksās," uzskata Ozola.

Viņa stāstīja, ka pirms pāris gadiem Latvijas televīziju kanālu trūkums bija ļoti aktuāla problēma, kad 2008.gadā Īrijā pārtraucis raidīt "Viasat".

"Es pati šo jautājumu dažādām amatpersonām esmu uzdevusi vairākkārt, tajā skaitā 2008.gadā [toreizējam Valsts prezidentam Valdim] Zatleram, kad viņš viesojās Īrijā. Visi mums solīja "veicināt", bet tā arī nekas netika izdarīts. Tagad, nesagaidījuši rīcību no Latvijas amatpersonu puses, dažas kompānijas nodrošina visu Latvijas kanālu skatīšanos Īrijā," stāsta Ozola. Tādējādi cilvēki jau pašlaik maksājot par Latvijas kanālu skatīšanos.

Pēc Kota teiktā, LTV1 un LTV7 šobrīd ārzemēs legāli uztvert nevar. Pašlaik uzsāktas sarunas ar "Lattelecom", kas piedāvās platformu jaunā televīzijas kanāla izplatīšanai.

No LTV tas neprasīšot papildus izdevumus, ar "Lattelecom" tas būšot sadarbības modelis.

"LTV3 ies cilpas režīmā, būs noteikta stundu programma, kas visu laiku atkārtosies, tur būs 24 stundu režīms," par iecerēm stāstīja Kots.

Latvijas iedzīvotāji LTV3, kas pagaidām esot darba nosaukums, bez maksas nevarēs skatīties. "Latvijas teritorijā jārunā ar platformām, kas ir gatavas kanālu izplatīt, jo naudas, lai maksātu par vēl viena kanāla izplatīšanu, mums nav," teica LTV vadītājs Kots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!