Foto: F64
Bijušā baņķiera, tagadējā Valsts prezidenta amata kandidāta Andra Bērziņa bērniem Drabešu pagastā pieder īpašums, kas oficiāli skaitās aktīvās atpūtas komplekss, taču vairāk atgādina privātmāju kompleksu, - tas nav atrodams nevienā publiskajā datu bāzē un pretēji uzņēmuma gada pārskatā regulāri ierakstītajam acīmredzami necenšas piesaistīt apmeklētājus. Tas nebūtu nekas īpašs, ja ne fakts, ka 2004.-2005. gadā šis uzņēmums no Lauku atbalsta dienesta saņēmis līdzekļus "aktīvās atpūtas kompleksa celtniecībai". Turklāt prezidenta amata kandidāts nevar aizbildināties, ka par šo faktu nav zinājis, - "aktīvās atpūtas komplekss" atrodas uz viņam piederoša zemesgabala. Ņemot vērā, ka jaunatklātie fakti liecina par iespējamu līdzekļu izkrāpšanu personiskām vajadzībām, sestdien informē portāls "Pieteik.com".
Portāla pārstāvji par šo faktu vērsušies ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā.

Kā rāda kompānijas "Lursoft" datu bāze, 2004. gada februārī dibinātā SIA "Kājiņas B" , kuras īpašniece visu šo laiku ir bijusi Bērziņa 1971. gadā dzimusī meita Eva Bērziņa (pēc kāzām - Eva Manavaduge), bet valdes loceklis - Bērziņa 1970. gadā dzimušais dēls Aigars Bērziņš, jau tā paša gada pārskatā varēja ierakstīt, ka tai izdevies saņemt Lauku atbalsta dienesta finansējumu aktīvās atpūtas kompleksa celtniecībai, līdz ar ko gada laikā SIA "Kājiņas B" darbība bijusi "vērsta uz aktīvās atpūtas kompleksa celtniecību", norāda portāls.

Saņemto Lauku atbalsta dienesta finansējumu Bērziņu ģimenes uzņēmums gada pārskatā pieminēja arī par 2005. gadu, kad saskaņā ar šo dokumentu notika "aktīvās atpūtas kompleksa izveidošana", kā arī "uzņēmuma materiāli tehniskās bāzes nodrošināšana".

Portāls uzsvers, ka kopš 2006. gada uzņēmums gada pārskatā raksta faktiski vienu un to pašu: "Plānots paplašināt saimniecisko darbību, piedāvājot daudzveidīgāku atpūtas kompleksa pakalpojumu klāstu."

Tieši tāds pats ieraksts atrodams arī Bērziņu ģimenes uzņēmuma 2007. gada pārskatā, no kura izriet - oficiāli gan par atpūtas kompleksa izveidošanu, gan par tā pakalpojumu klāsta paplašināšanu joprojām rūpējas precīzi divi uzņēmuma darbinieki.

Arī 2008. gada pārskatā ziņots tas pats: "Plānots paplašināt saimniecisko darbību, piedāvājot daudzveidīgāku atpūtas kompleksa pakalpojumu klāstu." Savukārt viss 2008. gads esot pavadīts, "galveno uzmanību veltot jaunu klientu piesaistei", un, ja ticēt Aigara Bērziņa parakstītajam gada pārskatam, tieši tādās pašās pūlēs pavadīts arī 2009. gads

Savukārt pērn saskaņā ar kārtējo gada pārskatu uzņēmuma darbinieku skaits, kas 2008. gadā bija palielinājies līdz trim, atkal atkritis atpakaļ uz diviem, taču, neraugoties uz to, Aigars Bērziņš joprojām plāno "paplašināt saimniecisko darbību, piedāvājot daudzveidīgāku atpūtas kompleksa pakalpojumu klāstu", kā arī apgalvo, ka "2010. gadā uzņēmums galveno uzmanību veltīja jaunu klientu piesaistei".

 Portāls norāda, ka uzņēmum neveic  aktivitātes, lai piesaistītu apmeklētājus.

Bērziņu ģimenes uzņēmums nav uzskatījis par vajadzīgu ievietot savu piedāvājumu ne asociācijas "Lauku ceļotājs" portālā (kurā kopumā ir 84 dažādi aktīvās atpūtas piedāvājumi), ne citās ārpusrīgas atpūtai veltītās datu bāzēs.

Tāpat nav atrodama uzņēmuma interneta lapa, un  uzņēmuma adrese, telefons un piedāvājums nav minēti vai publiskajās adrešu un telefonu datu bāzēs "zl.lv" un "1188.lv".

Arī Cēsīs (Cēsu novadā atrodas Drabešu pagasts ar "Kājiņas B" aktīvās atpūtas kompleksu" ) portālam nav  izdevies gūt ziņas par šādas atpūtas vietas pastāvēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!