Foto: Publicitātes foto
Daugavpils domes deputāts Pēteris Dzalbe, kurš domē iekļuva no partijas "Latgales Tauta" saraksta pērn nošautā Grigorija Ņemcova vietā, piekritis startēt vēlēšanās no bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera topošās Zatlera Reformu partijas (ZRP) saraksta, informē vietējais portāls "Naša.lv".

Pašlaik Dzalbe oficiāli vēl ir Sociālā taisnīguma partijas biedrs, norāda portāls.

Pats Dzalbe portālam apstiprinājis, ka plāno startēt vēlēšanās no ZRP saraksta. Taču viņš uzsvēris, ka "tas nenozīmē, ka esmu pie viņiem iestājies partijā, jo oficiāli vēl joprojām esmu Sociālā taisnīguma partijā". "Mana alianse ar Zatlera partiju ir skaidrojama ar to, ka es uzskatu, ka tieši šis spēks ir spējīgs izvest Latviju no ieilgušās krīzes," skaidrojis Dzalbe. Viņš norādījis, ka pārējām partijām neticot, īpaši tām, kas pašlaik ir pārstāvētas parlamentā. "Pēdējos gados tās ir skaidri parādījušas, ka nespēj adekvāti reaģēt uz mūsdienu izaicinājumiem," paudis Daugavpils domnieks.

"Tāpēc, kad Zatlera partijas grupa aicināja mani startēt no viņu saraksta, es piekritu," norādījis Dzalbe.

Jau vēstīts, ka Dzalbe iekļuva Daugavpils domē pēc Ņemcova slekavības pērn pavasarī kā nākamais "aiz strīpas" palikušais partijas "Latgales tauta" saraksta kandidāts.

Deputāts bijis iesaistīts vairākos skandālos – vispirms viņš nāca klajā ar informāciju par Ņemcova it kā slēgtiem "paklausības līgumiem" ar potenciālajiem deputātu kandidātiem, bet vēlāk iesaistījās konfliktā ar pašvaldības policijas darbiniekiem, par ko tika sodīts ar piecu latu naudassodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!