Foto: DELFI
Piektdien, 21. augustā, portāla "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš saņēmis Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) "Izcilības balvu 2019" kategorijā "Gada redaktors", bet kategorijā "Veikums mazākumtautību valodā" balvu ieguva "rus.delfi.lv" pētnieciskās un aprakstošās žurnālistikas darbs "Побег 94 / Izlaušanās 94".

"Izlaušanās 94" ir apjomīgs projekts par lielāko cietumnieku bēgšanu Latvijas vēsturē, kurai apritēja 25 gadi. Darbā redzams apjomīgs avotu izmantojums un interaktīvu vizuālo elementu pielietojums (notikumu restaurācija ar interaktīvu cietuma teritorijas karti).

Rakstu sērijas tapšanā par saturu rūpējās Diāna Čučkova, Olga Petrova, Kristīna Hudenko, bet par foto materiāliem Māris Morkāns. Projekta redaktori bija Anatolijs Golubovs un Alīna Semenihina. Tulkojumu latviešu valodā nodrošināja Egita Pandare, bet literāro korektūru Līgija Ciekure. Dizainu un izstrādi realizēja Natālija Šindikova, Ilze Vanovska, Artis Gulbis, Karīna Ļašuka un Artis Rozenlauks.

Foto: DELFI

Savukārt "Gada redaktors" Bērziņš žurnālistikā darbojas jau kopš 1994. gada un ir patiess kvalitatīvas žurnālistikas entuziasts. Ingus pats raksta apjomīgus multimediālus stāstus un intervijas, māca jaunos talantus pasniedzot lekcijas par mūsdienīgu žurnālistiku, jo pats ir stāvējis pie digitālās žurnālistikas šūpuļa, vada "Delfi" redakciju un patiesi spēj iedvesmot citus jauniem un pārdrošiem projektiem.

Viens no Inga Bērziņa pēdējā laika lielākajiem lepnumiem ir "Delfi plus" – unikāls saturs, kuru tūkstošiem "Delfi" lasītāju ik dienas novērtē un atbalsta ar savu maksājumu.

"Delfi" šogad nominēts trīs kategorijās ar četriem darbiem – kategorijā "Analītika / pētniecība" nominēta "Delfi TV ar Jāni Domburu" komandas rakstu sērija "Maisi vaļā", kategorijā "Ziņa / reportāža" nominēta "Delfi" un "Spektr Press" reportāža no Ukrainas Kara ekoloģija, bet kategorijā "Veikums mazākumtautību valodā" tika nominēti divi "rus.delfi.lv" pētniecības un aprakstošās žurnālistikas darbi "Трудности перевода / Pazudis tulkojumā" un balvu ieguvušais "Побег 94 / Izlaušanās 94".

Par visiem balvas saņēmējiem iespējams lasīt šeit.

Pieteikumus vērtēja LŽA žūrija – sabiedrisko mediju portāla "Lsm.lv" galvenā redaktore Marta Cerava, laikraksta "Kurzemnieks" galvenā redaktore Daiga Bitiniece, žurnāliste Gunta Sloga, žurnāla "Imperfekt" galvenā redaktore Inga Gorbunova, LTV žurnālists Jānis Geste un bijusī Latvijas Radio vadītāja Sigita Roķe.

"Delfi" arī iepriekš saņēmis LŽA balvas, " piemēram, kategorijā "Kultūras žurnālistika" par kultūrvēsturisku lekciju ciklu "Vaidelote", kas stāsta par Latvijai nozīmīgiem brīžiem un personībām. Savukārt Intas Brikšes piemiņas balvu par izcilu ieguldījumu žurnālistikā saņēmis Jānis Domburs par atgriešanos žurnālistikā un savu sniegumu raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu". Tāpat balvas saņemtas kategorijā "Vizualizācija" par projektu, kas veltīts 30 gadiem kopš Černobiļas katastrofas, kā arī par stāstu sēriju "# 10 atmiņas – multimediāls stāsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!