Foto: LETA
Pēdējā vecās valdības darba dienā otrdien ar aizejošā satiksmes ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) svētību Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdē iecelts viņa partijas biedrs Emīls Jakrins, vēsta portāls "pietiek.com".

Bijušais Gerharda biroja vadītājs Jakrins portālam uzsvēra, ka darbu CSDD valdē uzskata par pilnas slodzes darbu, tādēļ viņš atteicies amatiem "Rīgas siltuma" padomē un Ventspils brīvostas pārvaldes valdē. "Es uzskatu, ka valdes locekļiem jāstrādā pilnā režīmā," portālam teica Jakrins. CSDD valdes locekļa alga mēnesī pašlaik ir aptuveni 2000 latu pirms nodokļu nomaksas, un Jakrins iecelts piektajā, līdz šim vakantajā valdes locekļa amatā, vēsta portāls.

Spriežot pēc Jakrina valsts amatpersonas deklarācijas, pērn viņš Rīgas siltumā mēnesī pelnījis vidēji 650 latus pirms nodokļu nomaksas, bet Ventspils brīvostas pārvaldē - vidēji 2125 latus pirms nodokļu nomaksas.

Gerhards portālam uz zvaniem neatbildēja, un bijušā ministra skaidrojumu par to, kāpēc CSDD valdē iekārtots Saeimā neiekļuvušais Jakrins. Savukārt jaunais satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) apstiprināja, ka Jakrins iecelts CSDD. Tas neesot smuki, tomēr lēmums netikšot pārskatīts, jo "kuģis jau aizgājis", sacīja Augulis.

Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss portālam apstiprināja, ka otrdien ir veiktas izmaiņas CSDD valdes sastāvā. Matīss ir CSDD kā valstij piederošas kapitālsabiedrības akcionāra pārstāvis un tā persona, kas saskaņā ar likumu apstiprina akcionāra lēmumus. Pēc Matīsa atzītā, izmaiņas valdē veiktas, jo CSDD nolemts pievienot valsts a/s "Biķernieku kompleksā sporta bāze".

No CSDD valdes atcelti divi citi tās locekļi – Andris Vereščagins un Valdis Dvinskis. Viņu vietā iecelti divi CSDD sistēmā strādājuši profesionāļi. CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš portālam apstiprināja, ka dzirdējis par šīm izmaiņām, bet nekāds dokuments no SM, kuras pārraudzībā ir CSDD, neesot vēl saņemts, līdz ar to izmaiņas valdē vēl nav reģistrētas Uzņēmumu reģistrā. Lukstiņš apstiprināja, ka amatu valdē saglabājis Imants Paeglītis, kurš jau iepriekš strādājis CSDD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!