Foto: LETA
Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vietnieks Arkādijs Dvorkovičs pagājušajā nedēļā zivju pārstrādes rūpnīcā "Kaija" ticies ar trim ZZS politiķiem – finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu, satiksmes ministru Uldi Auguli un zemkopības ministru Jāni Dūklavu, piektdien raksta portāls "skaties.lv".

Kā norāda portāls, neviena no iesaistītajām personām par šādu tikšanos nav informējusi, bet faktu par notikušo tikšanos apstiprinājusi Reizniece-Ozola, atbildību par slepeno sarunu organizēšanu noveļot uz Dūklavu. Savukārt ministrs skaidrojis, ka organizators bijis Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs.

Finanšu ministre atklājusi, ka sarunas bijušas par iespēju atcelt sankcijas zivju pārstrādātājiem, kā arī, vai Krievija turpinās "pumpēt" gāzi Inčukalna gāzes krātuvē. Dvorkovičs skaidrojis, ka tas neesot valdības, bet gan enerģētikas uzņēmuma jautājums.

Pretēji diplomātiskajai praksei sarunā nav tikusi iesaistīta Ārlietu ministrija. Dūklāvs to pamatojis, ka neesot redzējis tādu vajadzību, jo "tas ārlietu ministrs tak ir atvaļinājumā", raksta portāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!