Foto: DELFI

Lai gan Ventspils mērs Aivars Lembergs (LunV) apgalvojis, ka nezinot, kam pieder 2011.gada izlaiduma luksusa klases limuzīns "Audi A8L", ar kuru viņš pēdējos mēnešos regulāri tiek vests uz tiesas sēdēm Rīgas apgabaltiesā, portāls "pietiek.com" vēsta, ka gaišpelēkais limuzīns ar valsts reģistrācijas numuru HT3609 pieder Ventspils brīvostas pārvaldei.

"Pietiek.com" atgādina, ka Lembergu Ventspils dome nozīmējusi par vienu no Ventspils brīvostas pārvaldes valdes locekļiem. Par darbu šajā amatā viņam 2011. gada decembrī samaksāti 1775,55 lati, liecina Ventspils brīvostas mājaslapa.

Portāls arī norāda, ka Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā nav atrodami dati par to, ka Ventspils brīvostas pārvalde būtu rīkojusi iepirkumu šāda dārga automobiļa iegādei.

Kā iepriekš ziņots, Lembergs apgalvoja, ka nezina arī, kurš maksā par degvielu, kas tiek pildīta šīs automašīnas bākā. Par personīgajiem līdzekļiem Ventspils mērs benzīnu lejot vienīgi tad, kad brauc privātās darīšanās.

Jautāts, vai no Ventspils uz Rīgas apgabaltiesu viņš diendienā braukā kā privātpersona vai amatpersona, Lembergs atbildēja, ka galvaspilsētā viņam tāpat esot virkne citu darīšanu kā amatpersonai un tiesa neesot vienīgais iemesls, kādēļ jāmēro tālais ceļš uz Rīgu.

Kā liecina aģentūras LETA novērojumi, kopš 2011.gada rudens Ventspils mērs uz krimināllietas izskatīšanu Rīgas apgabaltiesā regulāri tiek atvests ar gaišpelēku limuzīnu "Audi A8L". Pirms tam viņš braukāja nedaudz vecākā "Audi".

No Ceļu satiksmes drošības direkcijas Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts nozīmes reģistra datiem izriet, ka jaunais "Audi A8L", ar kuru pārvietojas Ventspils mērs, pirmo reizi reģistrēts 2011.gada 30.septembrī. Konkrētajam spēkratam ir 6,3 litru 12 cilindru benzīna dzinējs ar 500 zirgspēku jaudu. Nobraucot 100 kilometrus pilsētā, tas patērē ap 18,2 litriem, bet ārpus pilsētas - ap 9,0 litriem degvielas.

Pērkot no oficiālā dīlera Latvijā, šāda "Audi A8L" cena standarta aprīkojumā nedaudz pārsniegtu 150 000 eiro (105 000 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!