Starp 25 personām, organizācijām un kompānijām, kurām bijuši vislielākie nopelni, ka internets maina politikas pasauli, nosaukts arī Latvijas sabiedriskās politikas portāls "politika.lv".
Starptautiskas aptaujas rezultāti šodien tika paziņoti ceturtajā Pasaules e-demokrātijas forumā Parīzē.

"Šī Latvijas interneta lapa ir lielisks piemērs "vienas pieturas politikas aģentūrai" nelielā valstī, kur labi politikas resursi tiešsaistē nav bieži sastopami," teikts oficiālajā paziņojumā par aptaujas uzvarētājiem.

Divdesmit piecu godalgoto vidū ir arī arābu satelīttelevīzijas "Al Jazeera" interneta lapa "www.aljazeera.net", viens no galvenajiem cenzūrai nepakļautajiem arābu ziņu dienestiem. Atzinību izpelnījies arī ziņu dienests "BBC News", portāls "America Online", ASV Baltā Nama mājas lapas veidotājs Džims Orrs un citi ievērojami interneta projekti un personas no visas pasaules.

Aptaujas rīkotāji uzskata, ka "pēdējos gados internets un informāciju tehnoloģijas ir fundamentāli izmanījušas veidu, kādā mēs īstenojam demokrātiju". Tāpēc ar šo nomināciju ASV bāzēts starptautisks politikas vortāls "PoliticsOnline.com" godina "visinnovatīvākās idejas un ietekmīgākās personas".

Balvas tiek piešķirtas otro gadu pēc kārtas. Ceturtā Pasaules e-demokrātijas foruma patroni ir Francijas prezidents Žaks Širaks un Eiropas komisārs uzņēmējdarbības un informācijas sabiedrības lietās Erki Līkanens.

"PoliticsOnline" tās 30 000 lasītāju un abonentu lūdza nosaukt cilvēkus, organizācijas un kompānijas, kas maina interneta pasauli un politiku. No visiem nominētajiem vortāls izvēlējās 25, kas maina pasauli, un piecas uzlecošās zvaigznes.

Portālu "politika.lv" šai balvai nominēja Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācija (LITTA) un Nevalstisko organizāciju centrs.

"politika.lv" ir nekomerciāls, nevalstisks medijs, kurš veidots, lai celtu politisko lēmumu kvalitāti, veicinot to pieņemšanu uz politikas analīzes pamata, kā arī sekmētu informētu indivīdu līdzdalību politikā. Portāls tiešsaistē darbojas kopš 2001.gada vasaras un šobrīd mēnesī to apmeklē vidēji 10 000 lietotāji.

"LITTA izvirzīja portālu "politika.lv" šai nominācijai, jo uzskata, ka tas ir pasaules līmenī un ir viskvalitatīvākais Latvijas interneta resurss par politiku," atzīst LITTA viceprezidents Andris Anspoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!