Foto: LETA
Zatlera Reformu partijas (ZRP) valde aizvadītajā nedēļā spriedusi par tās dibinātāja, zvērināta advokāta Artūra Zvejsalnieka izslēgšanu no partijas rindām, kas saistīts ar apšaubāmas izcelsmes finansējuma iespējamu piesaisti ZRP kasei, svētdien vēsta portāls "pietiek.com", kam svētdienas vakarā to apstiprināja ZRP valdes loceklis Reinis Tukišs. Visticamāk, jau pirmdien valde varētu pieņemt konkrētu lēmumu par Zvejsalnieka izslēgšanu, norādīja Tukišs.

"Tas iemesls ir gana vienkāršs - no Zvejsalnieka ir bijuši mājieni par to, ka viņš varētu piedāvāt naudu, par kuru nav nekādas skaidrības, no kurienes tā varētu būt, tikai kaut kādi mājieni. Tie mājieni ir uz Ventspils pilsētas pusi, minēta kaut kāda mistiska "V nauda". Ko tas nozīmē - ej nu sazini," portālam atstāstīja Tukišs. Viņš gan uzsvēra, ka šī ir tikai partijas valdē izskanējusī informācija, viņš pats tamlīdzīgas runas no Zvejsalnieka nav dzirdējis.

Zvejsalnieks portālam uzsvēra, ka par iespējamo izslēgšanu neesot informēts, bet iespējamos iemeslus nodēvēja par "pilnīgām muļķībām". Zvejsalnieks plašāk pazīstams ar to, ka savulaik kandidēja uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, bet zaudēja Normundam Vilnītim.

Zvejsalnieks savulaik strādājis Drošības policijā, bet iepriekš bijis saistīts ar LSDSP, bet, no partijas atšķeļoties Egila Baldzēna grupai "Sociāldemokrātiskā Savienība", pievienojies tai. Savukārt pēdējos gados viņš bijis iesaistīts partijas "Tautas kustība Solidaritāte" dibināšanā, tomēr pats uzsver, ka to atstājis drīz pēc tam.

Pēc portāla rīcībā esošās informācijas, Zvejsalnieks meklējis tikšanās iespējas ar atsevišķiem vadošiem ZRP biedriem, minot, ka viņam ir klienti, kas varētu palīdzēt finansēt partiju. "Vārds "ziedojums" netika lietots un radās iespaids, ka viņš vairāk grib būt kā starpnieks. Konkrēti viņš neatšifrēja, kas varētu būt tie finansētāji, bet, tā kā teica, ka tie ir "V klienti", es sapratu, ka runa ir par Ventspils naudu," lūdzot neminēt viņa vārdu, portālam atstāstīja viens no ZRP dibinātājiem, kam bijusi saruna ar Zvejsalnieku.

Pats Zvejsalnieks portālam noliedza, ka viņa sarunas par finansējuma piesaisti ZRP varētu būt iztulkojamas šādā veidā, sakot: "Noteikti, nē. Nekad neko tādu, ko varētu iztulkot šādā formātā."

Zvejsalnieks uzsvēra, ka viņam neesot "ne tādas pilnvaras, ne intereses, ne idejas", lai viņš runātu par finansējuma piesaisti ZRP. "Pirmo reizi kaut ko tādu dzirdu. Tās ir pilnīgākās muļķības. Neesmu es nevienam par starpnieku piedāvājies, visas tās ir muļķības," vairākkārt atkārtoja Zvejsalnieks.

Zvejsalnieks portālam atteicās atbildēt, vai starp viņa klientiem ir kādi Ventspils uzņēmumi, kurus varētu apzīmēt ar slengu "V klienti". "Man nav jākomentē un jāatskaitās, kas man ir klienti, kas man nav klienti. Man arī nav tiesības uz šo jautājumu atbildēt," uzsvēra Zvejsalnieks. Publiski pieejamā informācija liecina, ka vēl šoziem Zvejsalnieks kā zvērināts advokāts pārstāvējis Šveices advokāta Rūdolfa Meroni intereses konfliktā ap AS "Ventbunkers".

Ar Ventspils tranzītbiznesu saistīti avoti portālu informēja, ka Zvejsalnieks kā zvērināts advokāts pārstāv vairākus Meroni kontrolētus uzņēmumus, piemēram, AS "Kālija parks" un "Ventbunkers".

Šveices advokāts Rūdolfa Meroni, kurš savulaik pārstāvēja Ventspils mēra Aivara Lemberga intereses, bet jau vairākus gadus ir nostājies viņam opozīcijā, pašlaik kontrolē vairākus Ventspils tranzītbiznesa uzņēmumus. Saskaņā ar "Lursoft" datiem, Meroni ir padomes priekšsēdētājs AS "Kālija parks", AS "Latvijas Naftas tranzīts", AS "Ventspils tirdzniecības osta", AS "Ventbunkers", kā arī padomes loceklis AS "Ventspils nafta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!