Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) uzlecošā zvaigzne, Ņujorkas "Knicks" pārstāvošais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis savai dzimtajai pilsētai Liepājai dāvinās brīvi pieejamu āra basketbola laukumu, vēsta portāls "liepājniekiem.lv".

Paredzēts, ka tas tiks izveidots stadiona "Daugava" rezerves stadionā atbilstoši Nacionālā basketbola asociācijas parametriem, informē "liepājniekiem.lv". Savukārt 25. februārī, pilsētas domes sēdē deputāti jau konceptuāli atbalstījuši jaunā basketbolista dāvinājumu pilsētai.

Kā deputātiem skaidroja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, pilsētas pašvaldība saņēmusi Kristapa Porziņģa vēstuli ar ierosinājumu Liepājā veidot basketbola laukumu.

Kā ziņo portāls, Porziņģa iesniegumā Liepājas domei lūgts atbalstīt dāvinājuma pieņemšanu, kā arī atļaut Porziņģa fondam "Porzingis Family Foundation Inc" ierosināt labiekārtojuma ieceri un veikt nepieciešamos labiekārtošanas darbu.

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks savukārt piebilda, ka stadiona "Daugava" rezerves stadions izvēlēts kā piemērotākais ieceres realizēšanai, kaut pirms tam aplūkotas vairākas vietas pilsētā. Pēc Seska teiktā Porziņģis šo vietu izvēlējies, jo tā ir tuvu jūrai.

Pauduši atbalstu dāvinājuma pieņemšanai, deputāti tāpat pieņēma lēmumu noteikt, ka Porziņģa fondam "Porzingis Family Foundation Inc" ir tiesības ierosināt un realizēt labiekārtojuma ieceri minētā basketbola laukuma izveidei.

Zināms, ka laukuma apsaimniekošanu pēc dāvinājuma pārņemšanas Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumā, atbilstoši starp Liepājas pilsētas pašvaldību un SIA "OC Liepāja" noslēgtajam deleģēšanas līgumam, veiks SIA "OC Liepāja", informē portāls "liepājniekiem.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!