Foto: DELFI
28. novembrī par Baldones novada domes priekšsēdētāju ievēlēts no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Vienotības" saraksta ievēlētais "Vienotības" biedrs Raimonds Audzers, informēja partijas pārstāvji.

Līdz ar to domes priekšsēdētāja amatā netika ievēlēts iepriekš Andreju Požarnovu (GKML) gāzušo Reģionu alianses un VL-TB/LNNK kandidāts Guntis Tamanis (VL-TB/LNNK).

Audzers amatā ievēlēts, pateicoties koalīcijas līgumam, ko parakstīja "Vienotība", "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Latvijas Zaļā partija, tam pievienojies arī no Reģionu alianses (RA) ievēlētajam deputātam Edgaram Brigmanim.

"Pašvaldību vēlēšanās iedzīvotāji mums deva mandātu strādāt viņu labā, tādēļ esmu gandarīts par plašu un stabilu koalīciju, kas spēs mērķtiecīgi īstenot ieceres, lai Baldones novadā uzņēmēji veidotu jaunas darba vietas, iedzīvotājiem būtu pieejami dzīvokļi un esošās ēkas tiktu nosiltinātas. Novadā strādāsim pie ceļu infrastruktūras sakārtošanas un sabiedriskā transporta pieejamības, izmantosim katru iespēju veicināt novadā kultūras aktivitātes," pauda jaunievēlētais domes priekšsēdētājs Audzers.

Koalīcija apņēmusies nākamajos četros gados pabeigt Baldones stadiona būvniecību un atjaunot Baldones kultūras namu, modernizēt ūdens un kanalizācijas sistēmu un uzbūvēt jaunus īres dzīvokļus.

Audzers dzimis 1972. gadā un Latvijas Universitātē studējis gan Bioloģijas, gan Ekonomikas un vadības fakultātēs, iegūstot bioloģijas maģistra grādu, bioloģijas un ķīmijas skolotāja diplomu, kā arī sociālo zinātņu maģistra grādu vadībzinātnē.

Viņš ir "Vienotības" biedrs kopš partijas dibināšanas.

Jau vēstīts, ka 28. novembrī domes sēdē Baldones novada domes priekšsēdētāja amatam bija plānots virzīts Tamani (VL-TB/LNNK, V), kas esot guvis arī RA atbalstu.

Tāpat ziņots, ka ar astoņām balsīm par, sešām pret un vienam deputātam atturoties Baldones novada domes priekšsēdētājs Požarnovs (GKML) tika gāzts amata.

Požarnovs prognozēja, ka jaunizveidotā koalīcija nebūs ilglaicīga un strādās vien aptuveni līdz nākamā gada martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!