Foto: LETA

Sestdien ārkārtas domes sēdē no amata izdevies gāzt Baldones novada domes priekšsēdētāju Andreju Požarnovu ("Gods kalpot mūsu Latvijai").

Par Požarnova atstādināšanu no amata balsoja astoņi deputāti, pret bija seši, bet viens deputāts atturējās. Domes priekšsēdētāja nomaiņu atbalstīja divi deputāti no apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemi un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un visi seši Reģionu alianses (RA) deputāti.

Pret balsoja bijušie koalīcijas partneri no "Gods kalpot mūsu Latvijai", "Vienotības" un Latvijas Zaļās partijas, taču pats Požarnovs balsojumā atturējās.

Požarnovam tika pārmesta nesasniedzamība un dažādu jautājumu neizrunāšana ar koalīcijas partneriem.

"Sākot strādāt ar jaunajiem partneriem, likās, ka esam vienojušies par virkni jautājumu, bet, nostrādājot trīs mēnešus, redzam, ka tā nav. Požarnova kunga vadības stils ir necaurspīdīgs un mums nesaprotams," lēmumu komentēja NA deputāts Gatis Tamanis.

"Ņemot vērā, ka NA uzstādījums, startējot pašvaldību vēlēšanās, bija godīgums un caurspīdīgi pārskatāma politika, darbs šī brīža koalīcijā ir kļuvis ļoti apgrūtinošs. Uzskatām, ka lai izpildītu vēlēšanās solīto, ir nepieciešams realizēt virkni uzdevumu un kā risinājumu tam redzam sarunu sākšanu par jaunas koalīcijas izveidi," atzīmēja Tamanis.

Savukārt iepriekšējā domes priekšsēdētāja Karina Putniņa (RA) norādīja, ka Požarnova vadībā tiek pieņemti lēmumi, kas ir pretrunā ar likumiem, pašvaldības nolikumu un citiem normatīviem. Viņa arī norādīja uz sliktas pārvaldības principiem, sasaucot daudzas ārkārtas sēdes par jautājumiem, kas nav tik steidzami.

Sestdien notikusī ārkārtas domes sēde tika sasaukta pēc tam, kad to pieprasīja RA un nacionālās apvienības deputāti. Bez balsojuma par Požarnova atbrīvošanu no amata dome nolēma līdz jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanai uzdot pildīt priekšsēdētāja pienākumus Andrim Mačam (VL-TB/LNNK).

Jau ziņots, ka Požarnova atcelšanu no amata rosināja RA un VL-TB/LNNK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!