Sabiedriskās organizācijas "Rīgas Praids" un Latvijas geju un lesbiešu organizācija "ILGA Latvija" piektdien Rīgas domē iesniedza pieteikumu par gājiena "Latvijas – Rīgas Praids 2006" rīkošanu Vecrīgā šī gada jūlijā.
Paredzēts, ka gājiens sāksies pulksten divpadsmitos Poļu gātes un Anglikāņu ielas krustojumā. Gājiens šogad notiks Vecrīgas malā, informēja "ILGA Latvija" pārstāvji.

Organizatori arī informēja, ka šogad Praida pasākumu programmā nav iekļauti pasākumi baznīcā.

Gājiena mērķis ir veicināt toleranci, sapratni un iecietību pret seksuālajām un citām minoritātēm. Šogad gājiena laikā liels uzsvars tiks likts uz sabiedrības informēšanu, tādēļ tiks veidoti bukleti, organizēti dažādi izglītojoši pasākumi.

Praida rīkotāji arī aicinājuši politisko, reliģisko un ekstrēmistisko organizāciju līderus uz sapratni un iecietību pret dažādo un atturēties no aicinājumiem uz vardarbību pasākuma "Latvijas – Rīgas Praids 2006" laikā.

Jau ziņots, ka šovasar no 21.jūlija līdz 22.jūlijam jau otro reizi Latvijas vēsturē Rīgā plānots geju, lesbiešu, biseksuāļu un transpersonu pasākums "Latvijas - Rīgas praids 2006", kurā piedalīsies ne tikai Latvijas, bet arī kaimiņvalstu - Zviedrijas, Krievijas, Lietuvas, Somijas un Igaunijas pārstāvji. Iespējams, ka pasākumā piedalīsies arī uzaicinātie Eiropas Parlamenta pārstāvji.

Rīgas domei atbilde pieteikuma iesniedzējiem būs jāsniedz ne agrāk kā desmit dienas un ne vēlāk kā 48 stundas pirms pasākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!