Saeimas deputātu kandidāti Vienotības sarakstā Lolita Čigāne, Ojārs Ēriks Kalniņš, Rasma Kārkliņa, Uģis Rotbergs, Sarmīte Ēlerte un Raimonds Rublovskis šodien, 20.augustā 9.00 KNAB priekšniekam Normundam Vilnītim iesniegs prasību pārtraukt partiju apvienības "Par Labu Latviju" (PLL) priekšvēlēšanu aģitāciju, uzskatot, ka PLL aģitācija Latvijas Neatkarīgajā Televīzijā (LNT) 3.2 reizes pārsniegusi tai likumā atļautos priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumu apjomus. Vienlaicīgi, deputātu kandidāti 10.00 iesniegs iesniegumu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Latgales iecirknī, lūdzot policiju sastādīt administratīvo pakāpumu protokolu par slēpto reklāmu LNT ēterā.

Lolita Čigāne: "Lai gan tagad likumi būtiski uzlaboti, PLL pirms šīm vēlēšanām veic to pašu 2006.gada "pozitīvisma kampaņu". Tās rezultātā ievēlētā Saeima un izveidotā valdība noveda Latvijas valsti līdz ekonomiskai katastrofai. Par pozitīvisma kampaņu pēc vēlēšanām KNAB priekšnieks LPP/LC valsts budžetā uzdeva ieskaitīt 500 000 latu; Tautas partijai - 1 miljonu latu, kas vēl nav izdarīts. 2006.gada pieredze šogad nedrīkst atkārtoties."

Iesnieguma autori uzskata, ka diskusija "Latvija, mēs Tevi dzirdam", kas LNT ēterā ir kopš 2010.gada 19.jūlija, ir PLL slēpta priekšvēlēšanu aģitācija. Saskaņā ar likumu, par priekšvēlēšanu aģitāciju uzskatāms gan tiešs, gan netiešs aicinājums balsot par politisko organizāciju. LNT diskusijā regulāri piedalās PLL kampaņas veidotājs Ēriks Stendzenieks un LNT vadītājs un ar apvienību PLL tieši saistītās "Kustības par labu Latviju" priekšsēdētājs Andrejs Ēķis. Diskusiju vada PLL "reklāmas balss" Haralds Burkovskis. Tas uzskatāms par aicinājumu balstot par partiju apvienību "Par Labu Latviju", tomēr diskusijas "Latvija, mēs Tevi dzirdam!" nav apzīmētas kā apmaksāta priekšvēlēšanu aģitācija. Tādējādi tās uzskatāmas par slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju, kas ir aizliegta. Saskaņā ar likumu, slēptajai priekšvēlēšanu aģitācijai iztērētie līdzekļi ieskaitāmi partiju kopējos limitētajos priekšvēlēšanu kampaņas izdevumos. Saskaņā ar LNT politisko reklāmu cenrādi, līdz šai dienai pieciem "Latvija, mēs Tevi dzirdam!" raidījumiem kopā jau iztērēti vairāk nekā 1.8 miljoni latu un tādējādi PLL priekšvēlēšanu kampaņas izdevumu limits pārsniegts 3.2 reizes (PLL atļautais ierobežoto kampaņas izdevumu limits ir 571 211.72 LVL).

Ja partiju apvienība "Par Labu Latviju" par slēpto priekšvēlēšanu aģitāciju LNT nav maksājusi, LNT raidlaiks 1.8 miljonu latu vērtībā ir pretlikumīgs ziedojums partiju apvienībai "Par labu Latviju", jo juridiskām personām politiskajām organizācijām ziedot ir aizliegts.

Uģis Rotbergs: "Stendzenieks kārtējo reizi ir nolicis grābekli, cerēdams, ka vēlētāji uz tā uzkāps. Latviju ir jāatbrīvo no Stendzenieka grābekļiem!".

Pieteikumu teksti atrodami: http://www.lolitacigane.com/p/cina-pret-korupciju.html

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!