Foto: Saeimas administrācija

Reformu partijas (RP) deputāts Valdis Liepiņš lūdzis Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju izvērtēt deputātes Irinas Cvetkovas (SC) publisko izteikumu atbilstību Saeimas deputātu Ētikas kodeksam.

Liepiņa sašutumu izraisījuši Cvetkovas izteikumi starptautiskā konferencē ASV galvaspilsētā Vašingtonā, kur kreiso opozīciju pārstāvošā deputāte paziņoja, ka Latvijas pilsonības piešķiršana leģionāru pēctečiem ir uzskatāma par neonacisma atdzimšanas pazīmi.

Liepiņš savā iesniegumā norādījis, ka šādi izsakoties par Pilsonības likuma grozījumiem, kuru pieņemšanu atbalstījis Saeimas deputātu vairākums, Cvetkova grauj parlamenta prestižu.

Viņš arī atgādina, ka nesen pieņemtajos grozījumos, kas atvieglo Latvijas pilsonības iegūšanu vai atjaunošanu, "nav atrodams nekas par neonacismu vai tā atdzimšanas veicināšanu".

Liepiņa ieskatā, Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas deputātes Cvetkovas izteikumi ir vērsti uz sabiedrības šķelšanu un uzskatāmi par būtisku Saeimas deputātu Ētikas kodeksa pārkāpumu, informē RP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!