Foto: Valsts kanceleja

Prasība no pirmdienas, 15. novembra, būt potētiem pret Covid-19, ja vīruss nav bijis pārslimots, skolās nav radījusi dramatisku situāciju, pirmdien Latvijas Radio sacīja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Viņa norādīja, ka oktobrī veiktajā aptaujā aptuveni 5% pedagogu atzina, ka šīs prasības dēļ būtu gatavi pārtraukt darbu.

"Kādā skolā nav neviena tāda pedagoga, kādā diemžēl vairāki," atzina ministre, vienlaikus norādot, ka dramatiskas situācijas, ministrijas ieskatā, nav.

Muižniece arī atgādināja, ka darbu var turpināt tie pedagogi bez Covid-19 sertifikātiem, kuri uzsākuši potēšanās procesu. Tādā gadījumā regulāri jāveic Covid-19 tests.

Jau vēstīts, ka Rīgas skolās 37 nepotētu pedagogu dēļ varētu tikt traucēta mācību priekšmetu apguve.

Ministru kabineta pieņemtais ārkārtējās situācijas regulējums nosaka, ka valsts un pašvaldību institūciju (tai skaitā kapitālsabiedrību) darbinieki un amatpersonas no šā gada 15. novembra savus darba pienākumus var veikt tikai tad, ja viņiem ir sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

No 15. novembra drošības pasākumi valstī tiks mazināti, paplašinot "zaļajā režīmā" pieejamās pakalpojumu, pasākumu un tirdzniecības iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!