Foto: LETA
Preiļu novadā vēlēšanās uzvarējušo partiju "Latgales partija", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un "Latvijas Zemnieku savienības" apvienotais saraksts varētu veidot koalīciju ar Reformu partiju (RP), Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju (LSDSP) vai kādu no vietējām vēlētāju apvienībām, aģentūrai LETA pieļāva apvienotā saraksta līderis, pašreizējais Preiļu novada mērs Aldis Adamovičs.

Adamovičs paskaidroja, ka patlaban ar potenciālajiem sadarbības partneriem notiekot pārrunas.

Vērtējot vēlēšanu rezultātus, pašreizējais Preiļu novada domes priekšsēdētājs atzina, ka apvienoto sarakstu tie apmierinot. Par partiju apvienoto sarakstu nobalsojuši 1635 vēlētāji jeb 36,24%.

Otru lielāko vēlētāju atbalstu guvusi RP - par to nobalsojuši 873 vēlētāji jeb 19,35%. Trešajā vietā ar 586 jeb 12,99% balsīm ierindojas "Apvienība iedzīvotājiem", tai seko LSDSP ar 572 jeb 12,68% balsu, 436 jeb 9,66% balsu dotas par "Saskaņas centru", bet 239 jeb 5,3% balsu par "Mūsu partiju".
5% barjeru nav izdevies pārvarēt Latvijas Zaļajai partijai.

Partiju apvienotais saraksts Preiļu novada domē iegūs sešas deputātu vietas, RP - trīs, pa divām tiks - LSDSP un "Apvienībai iedzīvotāji", bet pa vienai vietai - "Mūsu partijai" un SC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!