Divu nedēļu laikā, kopš darbojas Pretkorupcijas uzticības telefons 728 2816, pa to kopumā piezvanījuši 256 cilvēki, kuri vēlējās sniegt informāciju par korupcijas gadījumiem, ar kuriem viņi saskārušies, informēja Eiropas Savienības PHARE Korupcijas novēršanas likumdošanas, izglītošanas un sabiedrības informēšanas programmas sabiedrisko attiecību eksperts Ivars Indāns.
Akcija Pretkorupcijas uzticības telefons šodien savu darbu noslēdz. Indāns norāda, ka vidēji dienā pa minēto tālruni zvanījuši 25 cilvēki, kuri vēlējušies informēt par savu pieredzi, saskaroties ar korupciju. Zvanītāji bijuši ne tikai no Rīgas, bet no visas Latvijas.

Akcijas laikā saņemta informācija par korupcijas gadījumiem saimnieciski komunālajā, veselības aizsardzības un izglītības jomā, namu pārvaldēs, pašvaldībās un valsts institūcijās, tiesās, policijā un citur.

Visa akcijas laikā iegūtā informācija tiks apkopota, izanalizēta un izmantota jauna televīzijas un radio raidījumu cikla par korupciju veidošanā. Kopumā paredzēts veidot sešus televīzijas un sešus radioraidījumus, kuros iedzīvotājus informēs par iespējamajiem korupcijas veidiem. Pirmais raidījums būs skatāms augusta beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!