Foto: Valsts kanceleja
Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) birojā darbu ir uzsācis padomnieks uzņēmējdarbības un inovāciju jautājumos Reinis Lasmanis, portālu "Delfi" informēja premjera birojā.

Lasmanis ieguvis izglītību politikas zinātnē un tiesību zinātnē, kā arī maģistra grādu ekonomikā un papildinājis zināšanas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) doktorantūras programmā "Vadībzinātne un ekonomika".

Pēdējos divus gadus Lasmanis ieņēma Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktora vietnieka, Pilsoniskās sabiedrības atbalsta departamenta direktora amatu, bet iepriekš vadījis Zinātnes komercializācijas nodaļu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā un strādājis ar uzņēmējdarbības atbalsta un inovāciju jautājumiem Ekonomikas ministrijā.

Pēdējos sešus gadus kā vieslektors RTU vada lekcijas par jaunuzņēmumu ekosistēmu, inovācijām un uzņēmējdarbību gan vietējiem, gan ārvalstu studentiem.

Savukārt līdzšinējā ārštata padomniece valsts pārvaldes jautājumos Ilze Skrodele ir kļuvusi par premjera pastāvīgu padomnieci valsts pārvaldes jautājumos.

Skrodele iepriekš ir bijusi Ministru prezidentu Krišjāņa Kariņa un Laimdotas Straujumas padomniece juridiskajos jautājumos, kā arī guvusi plašu darba pieredzi valsts pārvaldē.

Premjera birojā darbojas tā vadītāja Ieva Zīberga, padomnieks ārlietu un Eiropas Savienības jautājumos Reinis Brusbārdis, padomnieks nacionālās drošības jautājumos Māris Cepurītis, padomnieks juridiskajos jautājumos Haralds Skarbnieks, padomniece ārlietu jautājumos Gunta Pastore, premjera parlamentārais sekretārs Jānis Patmalnieks, preses sekretārs Sandris Sabajevs, sekretāre Inga Vutkeviča un konsultante Vita Žindika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!