Foto: LETA

Premjerministrei Laimdotai Straujumai nav nekādu iespēju atcelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par disciplinārsoda piemērošanu Jutai Strīķei un viņas pazemināšanu amatā par biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu jautājumos.

Premjerministre otrdien žurnālistiem sacīja, ka "nav nekādu iespēju lēmumu par Strīķi atcelt vai kā citādi...". Vienlaikus Ministru prezidente uzsvēra, ka Strīķe var vērsties tiesā.

Ministru prezidente kā "visai dīvainu" novērtēja Streļčenoka lēmumu pieņemt šādu lēmumu par Strīķes pazemināšanu amatā pēdējā dienā, pēdējā stundā pirms atvaļinājuma, par kura piešķiršanu dokuments parakstīts jau pirms nedēļas.

Straujuma gaida no KNAB pārskatu par biroja paveikto pirmajā pusgadā, kas bija jāiesniedz otrdien. Šo ziņojumu un personālvadības jautājumus KNAB vērtēs izveidotā Streļčenoka atkārtotas novērtēšanas komisija. Šo komisiju vada Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane. Plānots, ka komisija lēmumu pieņems divu nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!