Ministru prezidents Andris Bērziņš aizvadīto gadu paša vadītajai valdībai uzskata par sarežģītu gan ekonomikā, gan politikā, ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja premjers.
"Jāsaka, ka gads ir bijis pietiekami sarežģīts, grūts, dažnedažādi - gan ekonomiski, gan politiski," sacīja Bērziņš, norādot, ka viens no lielākajiem panākumiem, viņaprāt, ir zināmas stabilitātes radīšana. "Man liekas, ka tas, kas ir izdevies, ir izdevies radīt noteiktu stabilitāti," viņš teica.

Pie paša vadītās valdības panākumiem šogad Bērziņš pieskaita budžeta veiksmīgu pieņemšanu. Pēc viņa teiktā, pieņemtais budžets ir iezīmējis tendences valsts ekonomikā vispār. Tāpat premjers par panākumiem uzskata gan kopprodukta pieaugumu, gan maksājumu konta deficīta samazināšanos.

Ministru prezidents arī uzskata, ka šajā gadā valdība beidzot "ir sastrādājusies kā komanda ar visiem atšķirīgajiem viedokļiem, stiķiem un niķiem".

"Man izskatās, ja tikpat pragmatiski mēs pieiesim jautājumu risināšanai.. tad es domāju šī valdība var nostrādāt līdz nākamām Saeimas vēlēšanām," sacīja Bērziņš.

Pie neveiksmēm premjers minēja vairāku likumu pieņemšanas aizkavēšanos. Kā piemēru viņš minēja komerclikumu un likumu par aģentūrām. Bērziņš gan norādīja, ka "absolūti kliedzošu un brēcošu" neizdarību šogad nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!