Premjerministrs Andris Šķēle uzskata, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā priekšsēdētāja Jāņa Ādamsona paziņojums par amatpersonu iesaistīšanos skandālā ir ilgi un rūpīgi gatavota provokācija pret valsti, taču valdības stabilitāti tas neietekmēs.
"Es nedomāju, ka tas [Ādamsona paziņojums] traucēs valdības darbam," sacīja Šķēle. Viņš norādīja, ka, visticamāk, atrodoties ārzemēs, prese viņam jautās arī par šo gadījumu, tomēr bija pārliecināts, ka ārvalstu žurnālisti pratīs šķirot "nelietīgu provokāciju" no pamatotiem apvainojumiem.

Premjers pagaidām nezina, vai vērsīsies tiesībsargājošajās organizācijās, jo vēlas iepazīties ar Saeimas stenogrammām un izvērtēt šī paziņojuma saturu.

Šķēle apšaubīja, vai ko pastiprināti darīs, lai intensificētu prokuratūras darbu šīs izmeklēšanas lietā, jo uzskata, ka tas notiek pietiekami rūpīgi.

Viņš apliecināja, ka valdība ir nodrošinājusi visu iespējamo atbalstu, lai prokuratūra varētu darboties šīs lietas izmeklēšanā objektīvi un efektīvi.

Vienlaikus premjers atzina, ka "nevar slēpties un izlikties, ka nekas nav noticis", jo šajā gadījumā var tikt piemērots krimināllikuma pants, kas paredz atbildību par apzināti nepatiesu ziņojumu par apsūdzību smagā vai sevišķi smagā noziegumā.

Premjers pauda uzskatu, ka viņa asā reakcija pret izmeklēšanas komisijas izveidošanu ir attaisnojusies un redzams, ka ir bijusi adekvāta "tam nelietību apjomam, kas tika plānots".

Viņaprāt, šis gadījums pierāda, ka acīmredzot viņa reakcija ir bijusi jāuztver nopietnāk.

Šķēle vēlreiz apliecināja, ka Ādamsona paziņojums viņam nav bijis pārsteigums, jo viņa partijas biedrs Gundars Bērziņš par to brīdinājis jau decembrī.

"Tā ir ilgi atsildīta zupa, ko Ādamsons mums mēģina iebarot," sacīja Šķēle.

Premjers arī atkārtoti aicināja visas personas, tajā skaitā deputātus, kuru rīcībā ir informācija par pedofilijas noziegumu, vērsties prokuratūrā, nevis nākt klajā ar tamlīdzīgiem paziņojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!