Foto: LETA

Cīnoties ar dažādiem izaicinājumiem, nedrīkst aizmirst galveno mērķi – celt iedzīvotāju labklājību, uzrunājot Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kongresa dalībniekus, teica Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš atzina, ka pašlaik valdības un pašvaldību uzmanība vairāk tiek veltīta krīžu pārvarēšanai. Tā esot cīņa ar pandēmiju un krīze uz robežas ar Baltkrieviju. Taču tie esot izaicinājumi, ar kuriem Latvija tiks galā. Pats svarīgākais esot nenovirzīties no mērķa – cilvēku labklājība.

Lai to paveiktu ir nepieciešamas jaunas investīcijas, ir nepieciešams piesaistīt uzņēmējus, kas radīs jaunas darbavietas.

Šogad pirmajā pusgadā valstī ienākuši 320 miljoni eiro jaunu investīciju un radītas vairāk nekā 1600 jaunas darba vietas, teica Kariņš, uzverot, ka tā ir ļoti pozitīva ziņa. Tas "dzīšot" ekonomiku un celšot labklājību kopumā.

Taču premjers atzina, ka lielākā daļa investīciju nonākušas Rīgā, Pierīgā un Latvijas lielajās pilsētās. Tādēļ kopīgiem spēkiem esot jādara viss, lai jaunie novadi kļūtu spēcīgāki un investīcijas nenonāktu tikai Rīgā. bet visos novados.

Kā vienu no nākamajiem uzdevumiem pēc Administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas Kariņš minēja skolu tīkla sakārtošanu un uzsvēra pašvaldību lomu šī uzdevuma paveikšanā. Viņš piebilda, ka izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) nāks klajā ar jaunu redzējumu skolu tīkla sakārtošanas un skolotāju algu reformas jautājumos.

Piektdien Salacgrīvā notiek 31. LPS kongress, kurā paredzētas LPS valdes, priekšsēža un vietnieku vēlēšanas.

Kongresā īpaša uzmanība šogad tiks pievērsta jautājumiem, kas saistīti ar pašvaldību darbu pēc Administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas un organizācijas stratēģiskajiem darbības virzieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!