Foto: LETA
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) aicina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (RP) nepieņemt pārsteidzīgus lēmumus un neatkāpties no amata.

"Es jebkurā gadījumā aicinātu nepieņemt pārsteidzīgus lēmumus un pie pirmās neveiksmes nemest visu pie malas," žurnālistiem šodien Sprūdža paziņojumu par iespējamo atkāpšanos no amata komentēja Dombrovskis.

Viņš gan atzina, ka vakardienas balsojums Saeimā par kriminālvajātu pašvaldības deputātu darbības ierobežošanu bija problemātisks, kur, pirmkārt, aktuāls ir jautājums par atsevišķu "Visu Latvijai!-TB/LNNK" deputātu noraidošo balsojumu. Premjers solīja, ka šis jautājums koalīcijā pirmdien tiks pārrunāts.

"Koalīcijā par šo jautājumu runāsim un aicināsim nacionālo apvienību nonākt pie konkrēta viedokļa," viņš sacīja. Valdības vadītājs arī piebilda, ka svarīgi būs uzzināt šo deputātu motivāciju, kāpēc viņi balsojuši pret grozījumiem likumā.

Savukārt ar pašu Sprūdžu par viņa iespējamo atkāpšanos premjers vēl nav runājis un par ministra izteikumiem šorīt uzzinājis tikai no medijiem.

Kā ziņots, pēc Saeimas vairākuma ceturtdien pieņemtā lēmuma neierobežot pilnvaras kriminālvajātiem pašvaldību deputātiem Sprūdžs lemšot par palikšanu amatā. To viņš šorīt atzinis LNT raidījumam "900 sekundes", vēsta raidījuma tviterkonts.

Spriežot pēc tviterieraksta, Sprūdžs izteicies, ka tuvāko dienu laikā izlems, vai turpināt darbu, un viņš uzskatot, ka vakar Saeimā bijis neuzticības balsojums viņam.

Ministrs pauda - ja nav iespējama likumprojekta virzības atjaunošana, viņš neredzot iespējas turpināt darbu un lēmuma pieņemšana par tālāko rīcību esot dažu tuvāko dienu jautājums.

Jau ziņots, ka Saeimas vairākums vakar noraidīja priekšlikumu ierobežot pašvaldību deputāta pilnvaras, ja pret viņu sākta kriminālvajāšana par smagu vai sevišķi smagu noziegumu.

Šo ierosinājumu atbalstīja 38 parlamentārieši, pret balsoja 41 deputāts, bet atturējās pieci. Priekšlikumu neatbalstīja deputāti, kuri pārstāv opozīcijas partijas - "Saskaņas centru" (SC), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), kā arī vairāki koalīcijas deputāti - Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK) un Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK). Vēl pieci nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāti balsojumā atturējās, savukārt parlamentārieši Andrejs Klementjevs (SC), Janīna Kursīte-Pakule (V) un Jānis Reirs (V) balsojumā nepiedalījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!