Foto: LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un satiksmes ministrs Aivis Ronis piektdien dosies reģionālajā vizītē uz Aizkraukli un Jēkabpili, kur klātienē iepazīsies ar ātrsatiksmes autoceļa Tīnūži – Koknese rekonstrukcijas gaitu un tiksies ar pašvaldību pārstāvjiem, lai pārrunātu reģionu aktualitātes, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Premjers aktualizēs jautājumu par Latvijas ceļu tehnisko stāvokli, infrastruktūras sakārtošanu reģionos, kā arī pievērsīsies jautājumam par valsts finansējumu to ceļu sakārtošanai, kuri veicina uzņēmējdarbības aktivitātes pieaugumu reģionos un jaunu darba vietu rašanos.

Īpaša uzmanība pievērsta ceļu kritiskajam stāvoklim Latgales reģionā - 2011.gada dati apliecina, ka 1091,7 kilometri autoceļu Latgalē jeb 56% no to kopgaruma ar asfaltēto segumu ir sliktā un ļoti sliktā tehniskā stāvoklī. Sliktā tehniskā stāvoklī reģionā ir arī 47% no 1650,7 kilometri valsts autoceļu kopgaruma ar grants segumu.

Lai uzlabotu situāciju, šī gada 29.maijā valdība konceptuāli atbalstīja lēmumprojektu par finansējuma piešķiršanu Latgales reģiona valsts autoceļu sabrukušo posmu seguma ārkārtas uzturēšanas darbiem un satiksmes drošības pasākumiem. Finansējuma apjoms, kas nepieciešams, lai daļēji risinātu autoceļu problēmu Latgalē, ir 4,2 miljoni latu. Minētais finansējums ļaus atjaunot ceļus 100,7 kilometru garā posmā.

Aizkrauklē premjers pievērsīs uzmanību ES fondu apguvei reģionos, plānots pārrunāt arī investīciju projektus un uzņēmējdarbības aktualitātes. Ministru prezidents tiksies arī ar Jēkabpils pilsētas un novada pašvaldību vadītājiem, lai pārrunātu aktuālās infrastruktūras, pašvaldību finansējuma un sociālās problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!