Premjers Andris Bērziņs neizslēdz iespēju kandidēt uz "Latvijas Ceļa" (LC) priekšsēdētāja amatu, jo uz to viņu ir izprovocējuši pašreizējā LC priekšsēdētāja Andreja Panteļējeva izteikumi presē.
Savukārt Ministru prezidenta preses sekretārs Arnis Lapiņš, atstāstot premjera pausto, ceturtdien sacīja, ka līdz partijas kongresam vēl esot pietiekami ilgs laiks un ar šādu lēmumu pieņemšanu steigties nevarot.

"To var arī paziņot piecas dienas pirms kongresa. Šeit jau nav vajadzīga nekāda priekšvēlēšanas kampaņa. Laika vēl ir gana," klāstīja preses sekretārs, norādot, ka LC kongress paredzēts tikai decembra sākumā.

Savukārt pašreizējais LC priekšsēdētājs Panteļējevs atzina, ka pozitīvi vērtē Bērziņa kandidatūru "Latvijas Ceļa" priekšsēdētāja amatam. Savukārt partijas Saeimas frakcijas vadītāja Kristiāna Lībane pieļauj iespēju, ka Bērziņa ievēlēšanas gadījumā varētu notikt izmaiņas partijas politikā, bet galvenais politikas kurss noteikti palikšot nemainīgs.

Panteļējevs ceturtdien laikrakstā "Diena" atzinis, ka uz partijas priekšsēdetāja amatu nepieciešams izvirzīt vairākus kandidātus, jo tas liecināšot par jaunas demokrātijas pakāpi. Savukārt "Neatkarīgā Rīta Avzīze" raksta, ka Bērziņš ar Panteļējevu jau esot izrunājušies un vienojušies, ka viens otra kandidēšanu uz partijas priekšsēža amatu neuztvers kā vēlmi sagraut partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!