Foto: Valsts kanceleja
Premjers Valdis Dombrovskis (JL) trešdienas rīta atkārtoti apmeklējis protestētājus "telšu komūnā" pie valdības ēkas, informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Foto galerija

Premjers komūnas iemītniekus apmeklēja no pulksten 8:30 līdz 9:05, lai ar viņiem pārrunātu valdībai izvirzītās prasības un aicinātu pārdomāt iespēju pārtraukt protesta akciju, kas gaidāmā sala dēļ var nopietni apdraudēt cilvēku veselību.

Šī ir otrā reize, kad premjers apmeklē "telšu pilsētiņu" un tiekas ar protesta dalībniekiem. Pirmo reizi protestētāji pēc aptuveni pusstundu garas sarunas ar premjeru nebija viņu atpazinuši.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka telšu protestu pie valdības ēkas novembra beigās sāka valmierietis Gints Gaiķēns. Vēlāk viņam pievienojās domubiedri un patlaban Brīvības ielā pretī Ministru kabinetam ir izvietotas vairākas teltis.

Gaiķēns iepriekš sacīja portālam "Delfi", tad protestēt ir nolēmis "līdz galam". Viņa prasības ir, lai valdība beidzot sāk kaut ko darīt bezdarba mazināšanai, valstī ieviestu mažoritāro vēlēšanu sistēmu un atkāptos Saeima.

Pirms Ziemassvētkiem slimnīcā ievietoti trīs telšu "pilsētiņas" iemītnieki. Sākumā uz slimnīcu aizvests "komūnas" dibinātājs Gaiķēns, bet vēlāk vēl divi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!