Premjeru Andri Bērziņu pašreizējā amatā kaitinot tas, ka viņam ir visai ierobežotas iespējas paust savu personīgo viedokli, piektdien savā pirmajā tikšanās laikā ar lauku laikrakstu redaktoriem atzina premjers.
"Es, piemēram, par kādu lietu domāju tā, taču oficiālais viedoklis ir tāds.. Tas mani šausmīgi tracina," lauku laikrakstu redaktoriem sūkstījās premjers.

Valdības vadītājs atzina, ka pirms kļūšanas par premjeru viņš ar presi runājis droši un droši paudis savu viedokli. "Tagad man ir pat bail kādu joku noplēst, bail pateikt kādu divdomību," sacīja premjers.

Pēc viņa vārdiem, premjera amatā viņš cenšas ar presi runāt vienkāršos teikumos un tā, lai būtu grūti pārfrāzēt un sagrozīt teikto.

Līdz šim spilgtākais gadījums, kad Bērziņam pārmeta personīgā viedokļa paušanu, bija saistīts ar nepilsoņu tiesībām vēlēt pašvaldības. Bērziņš paziņoja, ka personīgi ir pārliecināts, ja 75% vēlētāju ir pilsoņi, nepilsoņiem tiesības vēlēt pašvaldības varētu piešķirt, taču šo paziņojumu dažādi interpretēja masu mediji un personīgā viedokļa paušanu nosodīja "tēvzemieši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!