Foto: LETA

Nedēļas sākumā "Vienotības" un neatkarīgo deputātu nosauktais satiksmes ministra amata kandidāts, pašreizējais Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss ir pašlaik vienīgais šī amata kandidāts, un jācer, ka pēc sarunām ar koalīcijas pārstāvjiem viņu šajā amatā varēs apstiprināt jau šonedēļ, trešdienas rītā intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja premjers Valdis Dombrovskis.

Koalīcijas partneru attieksme pret Matīsa kandidatūru bijusi pietiekami atvērta un atbalstoša, taču lielāka skaidrība par Matīsa izredzēm kļūt par satiksmes ministru būs jau trešdien pēc viņa vizītēm koalīcijas frakcijās.

"Ceru, ka rezultāts būs pozitīvs," piebilda Dombrovskis un piebilda – ja koalīcijas partneri neliks šķēršļus Matīsa kandidatūrai, Saeima par viņa apstiprināšanu amatā varētu balsot jau ceturtdien.

Viņš arī atzina, ka "esam apstājušies pie Matīsa kandidatūras" un citi iespējamie ministra amata kandidāti netiek apspriesti. Iepriekš, meklējot Aivja Roņa pēcteci amatā, gan tikuši uzrunāti vēl vairāki cilvēki, teica Ministru prezidents.

Savukārt pašreizējais Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins, kurš šo amatu atstās 1.martā līdz ar aizejošo nozares ministru Aivi Roni, Latvijas Radio atzina, ka vēl nav izlemts, kurš būs nākamais ministrijas parlamentārais sekretārs. Tomēr atbilstoši koalīcijas līgumam šis amats pienāksies kādam citam neatkarīgo deputātu grupas pārstāvim, teica Olšteins.

Jau vēstīts, ka koalīcija pirmdien vienojās satiksmes ministra amatam virzīt Matīsu. Par viņa apstiprināšanu ministra amatā vēl būs jābalso Saeimas deputātiem. Pirms tam Matīsu iztaujās frakciju sēdēs, kas notiek trešdien pēcpusdienā.

Par Matīsa kandidatūru satiksmes ministra amatam vienojušies "Vienotība" un neatkarīgo deputātu grupa, kuri atbilstoši koalīcijas līgumam uzņēmušies politisko atbildību par šo ministriju.

Matīss ir paudis gatavību uzņemties šo amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!