Premjers Andris Šķēle otrdien atteicās vērtēt ekonomikas ministra Vladimira Makarova rīcību, televīzijā minot iespējamos premjera amata kandidātus un lūdza nelikt viņam komentēt "ne sevišķi kulturāla" cilvēka izteikumus.
"Lūdzu nelikt man komentēt ne sevišķi kulturāla cilvēka izteikumus," tā otrdien pēc tikšanās ar koalīcijas frakciju vadītājiem presei paziņoja Šķēle.

Viņš norādīja, ka Makarovs vada vienu no vissarežģītākajām ministrijām un viņam nākas saskarties ar daudziem grūtiem jautājumiem, tāpēc neesot brīnums, ja ministrs nonākot "smagās pārrunās ar sevi".

Makarovs svētdien raidījumā "Panorāma" sižetā par Privatizācijas aģentūras direktora Jāņa Nagļa iespējamo nomaiņu minēja, ka, viņaprāt, ir vairāki potenciāli valdības vadītāja amata kandidāti - Ojārs Kehris un Naglis no "Latvijas Ceļa", Latvijas Bankas vadītājs Einars Repše un Kārlis Greiškalns no Tautas partijas.

Šķēle arī asi vērsās pret parlamentā klīstošajām runām par iespējamo valdības vai koalīcijas sastāva maiņu, norādot, ka deputātiem būtu laiks likt spekulācijas pie malas un sākt nopietni strādāt ar likumprojektiem, kuru izskatīšana Saeimā ir aizkavējusies.

"Jānodarbojas ar pamatdarbu, nevis spekulācijām," uzsvēra Šķēle.

Jau ziņots, ka pēdējo nedēļu laikā saasinājušās partiju bažas par iespējamo valdības vai koalīcijas maiņu, kam par pamatu tiek minētas nesaskaņas koalīcijā par Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektora amata kandidātu un privatizācijas norisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!