Premjers Valdis Dombrovskis (JL) gatavs Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai (LIZDA), kas šajās nedēļās lemj par streika organizēšanu, rakstiski apliecināt, ka nākamgad pedagogu atalgojumam paredzētais finansējums būs par aptuveni 30% lielāks, nekā šā gada pēdējos mēnešos.

Dombrovskis trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja, ka "ar savu parakstu šo solījumu esmu gatavs apstiprināt, nākamgad pedagogu atalgojums paredzēts par 30% lielāks nekā šā gada pēdējos mēnešos.. un tas ļaus daudzos gadījumos ieviest šīs piemaksas, kas patlaban netiek maksātas par mājas darbu labošanu, par klases audzināšanu un citas".

Premjers mierināja, ka satraukumam par solījumu neizpildi neesot pamata, turklāt gadījumā, ja ekonomika uzlabosies un ieņēmumi palielināsies vairāk nekā cerēts, tad budžeta grozījumos varētu piešķirt papildu finansējumu augstākajai izglītībai, kur samazinājums bijis ļoti skarbs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka LIZDA patlaban izvērtē iespējamību organizēt skolotāju streiku, kas, iespējams, varētu notikt novembra sākumā.

Savukārt jau 7.oktobrī sarunā ar LIZDA pārstāvjiem Dombrovskis apliecināja, ka 2010.gadā pedagogu darba samaksa par pamatlikmi (250 lati) ar koeficientu 1,3 (jeb aptuveni 325 lati) tiks nodrošināta, veicot arī papildus samaksu par skolēnu burtnīcu labošanu, gatavošanos stundām un klašu audzināšanu. Valdības vadītājs uzsvēra, ka, turpinot sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem par turpmāko budžeta konsolidāciju, nekādi samazinājumi attiecībā uz izglītības nozari vairs nav pieļaujami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!